Шато за стотици милиони се оказа в ръцете на френските

...
Шато за стотици милиони се оказа в ръцете на френските
Коментари Харесай

Имотът за $122 милиона на Кръстника на Кремъл, който всички искат

Шато за стотици милиони се оказа в ръцете на френските управляващи след гибелта на последния му притежател - починалият съветски олигарх Борис Березовски.

Луксозният парцел ще бъде ръководят от страната, откакто съдът отхвърли опита на кредиторите му да анулират заповедта за конфискация. По този метод с имението за 122 милиона $, намиращо се на Френската Ривиера, в този момент ще се разпореждат френските управляващи.

Със правосъдното решение представителите на кредиторите, в това число милиардерът Роман Абрамович и съветската самолетна компания " Аерофлот " изгубиха шанса да получат назад шатото, което беше иззето като част от обособен иск за пране на пари, написа Bloomberg.

Березовски, именуван в миналото Кръстникът на Кремъл, беше един от първите и най-известни съветски олигарси преди да стартира да губи от благосъстоянието и властта си след изборите в Русия през 2000 година. След гибелта си през 2013 година той остави задължения на стойност от към 296 милиона паунда или 419 милиона $.

Компанията " Аерофлот " е с най-големи искания към парцела във Франция. От авиопревозвача настояват, че Березовски е " присвоявал големи суми " до момента в който е управлявал сдружението.

Преди години Роман Абрамович беше другар и съдружник на Березовски. Това обаче се промени след спор сред двамата за петролната компания " Сибнефт ", прераснал в едно от най-големите цивилен каузи, водени в миналото във Англия. Сега Абрамович има рекламация към шатото на стойност под 1 милион $.

Луксозният парцел има пряк изход на морския бряг и е ситуиран на повече от 100 000 квадратни метра. Според изчисленията на брокера Александра Конъли към днешна дата шатото е оценено на най-малко 100 милиона евро или 122 милиона $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР