Шансовете за пълен мандат не са големи. Между участниците в

...
Шансовете за пълен мандат не са големи. Между участниците в
Коментари Харесай

Харалан Александров: Новата коалиция е като нагласените бракове, може и да възникне любов


" Шансовете за цялостен мандат не са огромни. Между участниците в обединението има сложна история. Но прегръдката не е невъзможна и като в някои нагласени бракове може да възникне детайл на обич. Различните идеологии и полезности като червени линии ще се наложи да бъдат прекрачени. За това ще се желае креативност. Вижда се към този момент и естественото предпочитание - най-много на спечелилите, да преразпределят изгодите и загубите на един подобен съюз ". Това разяснява пред БНР общественият антрополог Харалан Александров.

Според него " тропосването " на държавните предприятия на Корнелия Нинова е " покана за екзекуция и желаят тя да стане нещо като шеф на погребална организация ".

Казуса " РСМ " той обвърза с тематиката за културния спор:

" За да се случи смяната, би трябвало да се случи културално катурване. То към този момент е станало в немалка част от българската общественост, това са гласоподавателите на Политическа партия. Тяхната просвета, която идва от сърцето на световната корпоративна просвета, е свръхоптимистична и мощно насочена към бъдещето. Нашата просвета е доста насочена към предишното. Тук идва срещата на две версии за това по какъв начин се разсича възелът " РСМ ".



В предаването " 12+3 " Александров добави: " Има огромна заплаха от тежко солидно отчаяние. Хората са тревожни, настройките не са свръхопитмистични, може да се отключи следващата вълна на фрустрация, обезсърчение, евакуиране на остатъчното доверие от политическата система, от демократичната народна власт. Възможно е тази вълна да е мощно консервативна. Имаме добре конституирана съпротива, която е консервативна, умерено демократична. В началото са кротки и благи, само че са в положение да бъдат сериозна съпротива с опит... А консервативната наклонност участва в Българска социалистическа партия ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР