Шансовете учените да създадат високоефективна ваксина, която осигурява защита от

...
Шансовете учените да създадат високоефективна ваксина, която осигурява защита от
Коментари Харесай

Шансовете за създаване на високоефективна ваксина срещу COVID-19 са малки, смята главният вирусолог на САЩ

Шансовете учените да основат високоефективна ваксина, която обезпечава отбрана от ковид на 98% или повече, са дребни. Това зяави шефът на Националния институт по алергия и инфекциозни заболявания на Съединени американски щати и основен медицински специалист на Белия дом доктор Антъни Фаучи, представен от Си Ен Би Си.

„ Учените се надяват на ваксина, която да дава отбрана от минимум 75%, само че успеваемост от 50% или 60% също би била допустима “, съобщи Файчи по време на дискусионна сесия в учебното заведение за публично здраве в университета Браун.

„ Шансовете за основаването на ваксина, която е 98% ефикасна, не са огромни, което значи, че в никакъв случай не би трябвало да изоставяте грижите за публичното здраве. Трябва да гледате на ваиксанта като на инструмент, които да направи по този начин,че пандемията към този момент да не е пандемия, а да е нещо, което може да бъде следено сполучливо “, разяснява Фаучи.

Американската организация за надзор на храните и медикаментите (FDA) съобщи по-рано, че ще утвърди ваксина против ковид, която е безвредна и най-малко 50% ефикасна. Директорът на организацията Стивън Хан съобщи предишния месец,ц че утвърдените ваксини най-вероятно ще обезпечават по-голяма отбрана от 50%, само че че е допустимо Съединени американски щати да получи такава, която средностатистически понижава риска от заразяване с COVID-19 с 50%.

„ Ние имаме мощното разбиране, че това би трябвало да бъде долната граница. Смятам, че в огромна степен специалистите по заразните заболявания реализираха имат консенсус, че това е рационална граница, като несъмнено надяват, че действителната успеваемост ще бъде по-висока. “, разяснява той в края на юли.

Ваксина с 50% успеваемост ще бъде сравнима с тази за сезонния грип, само че ще бъде по-малко ефикасна от една доза ваксина против морбили, която има успеваемост от 93%, съгласно Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC)

Експертите чакат най-малко една от множеството евентуални ваксини против COVID-19, които се създават сега, да премине тестванията за сигурност и успеваемост до края на декември или при започване на идната година.

В предишното Фаучи е изразявал терзания по отношение на „ трайността “ на имунизацията, отбелязвайки, че в случай че COVID-19 работи като другите коронавируси, тя може да не обезпечи дълготрайна отбрана.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР