Шансовете новият коронавирус да достигне до Международната космическа станция (МКС)

...
Шансовете новият коронавирус да достигне до Международната космическа станция (МКС)
Коментари Харесай

Шансовете коронавирусът да достигне МКС са нищожни

Шансовете новият ковид да доближи до Международната галактическа станция (МКС) са оскъдни, заради засилените ограничения за сигурност, подхванати от галактическите организации, споделя здравната сестра на НАСА Раксана Батсманова. Тя работи за НАСА от съвсем 10 години и оказва здравна помощ на астронавтите по време на излитанията и кацанията.

“В момента всички старания на галактическите организации са ориентирани към попречване на навлизането на всеки вирус в МКС, в това число ковид ”, съобщи Батсманова, която е и старша здравна сестра на клиниката “Европейски медицински център ” и здравна сестра в „ International SOS “. „ Като се вземат поради засилените ограничения за сигурност, възможностите коронавирусът да попадне на МКС са минимални до никакви “.

Батсманова акцентира, че при естествени условия, не по време на пандемия, астронавтите и космонавтите са в карантина известно време, преди да летят до МКС, и всички предмети, изпратени до МКС, се дезинфекцират.

Тъй като огнището се трансформира в пандемия, тези ограничения бяха затегнати. Карантината за астронавти и космонавти е разширена и е въведена даже и за тези, които работят с тях. Личната връзка също е лимитирана, в това число с медиите, а броят на екипите, които работят непосредствено с астронавтите, е понижен, сподели здравната сестра.

“В никакъв случай вирусът не би трябвало да попада на МКС, защото станцията има затворен цикъл и лична атмосфера, а екипажът е надалеч от земята. Днес се съблюдават всички нужни строги ограничения за това ”, заключи Батсманова.

В международен мащаб COVID-19 е заразил повече от 755 000 души и е умъртвил над 36 000, съгласно данните на университета Джонс Хопкинс. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР