Шампионската лига е футболният турнир на най-силните, най-добрите и най-обичаните.

...
Шампионската лига е футболният турнир на най-силните, най-добрите и най-обичаните.
Коментари Харесай

Шампионска лига: Милиарди евро на осминафиналите

Шампионската лига е футболният шампионат на най-силните, най-хубавите и най-обичаните. Това автоматизирано изпраща клубовете, които играят в него в една друга рубрика - най-богатите.

След изиграването на мачовете от груповата фаза, в конкуренцията останаха 16 тима. Те ще си съперничат за най-желания трофей на Стария континент и за най-апетитния дял от наградния фонд, който е в размер на близо 2 милиарда евро.

Парите са измежду огромните тласъци за клубовете, макар че те самите са оценени много високо.

Снимка: Getty Images

Най-скъпият тим , който ще играе на осминафиналите на Шампионската лига, е " Манчестър Юнайтед " . Преди началото на сезона " алените дяволи " бяха оценени на 4,12 милиарда евро , съгласно " Форбс "! В това число се включва контракт на стойност 80 млн. евро с " Адидас " за оборудването и за 65 млн. евро с генералния спонсор " Дженеръл Моторс ". Що се отнася до телевизионните права, " алените дяволи " прибират част от тези 5,1 милиарда евро, които два от телевизионните колоси на Острова заплащат, с цел да могат да излъчват срещите им.

Снимка: Getty Images

На второ място в тази ранглиста е " Реал " Мадрид . Към парите на испанския гранд прибавяме и приходите от последната купа в Шампионската лига от преди няколко месеца. Така салдото на клуба демонстрира 4,08 милиарда $.

По-голямата част от средствата, които идват в касата на отбора, отиват за... бонуси за звездите на отбора.

Снимка: Reuters

" Вечният зложелател " - " Барселона " изостава по стойност. " Форбс " прави оценка Лионел Меси и компания на 4,06 милиарда евро. Това е и тимът, който има най-скъпи футболисти , съгласно авторитетния уебсайт " Трансфермаркт ". От там показват, че играчите костват близо 53 млн. евро.

И като приказваме за футболисти, би трябвало да посочим, че нито един от трите тима с най-висока пазарна стойност, няма най-скъпия състезател в състава си.

На осминафиналите в шампионата ще забележим Килиан Мбапе - детето-чудо на френския народен тим и " Пари Сен Жермен ", който коства 200 млн. евро, съгласно " Трансфермаркт ".

Снимка: Reuters

Въпреки че ПСЖ заплати за него 222 млн. евро, цената на Неймар спадна след травмите и неувереното показване на международното състезание в Бразилия. В момента той е оценен 180 млн. евро.

Снимка: Getty Images

Лионел Меси е трети в тази ранглиста и всеки, който изиска аржентинецът и " Барселона " да се разделят, би трябвало да си подготви също 180 млн. евро.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР