Шампионката от Откритото първенство на Великобритания по тенис Анжелик Кербер,

...
Шампионката от Откритото първенство на Великобритания по тенис Анжелик Кербер,
Коментари Харесай

Тенисът, триатлонът и хокеят триумфираха в Германия

Шампионката от Откритото състезание на Англия по тенис Анжелик Кербер, международният първенец по триатлон Патрик Ленг, както и немският мъжки народен тим по хокей на лед завоюваха премиите за “Най-добри спортни достижения в Германия” през 2018 година.

Кербер взе наградата при дамите за повторно след 2016 година. През юли тя стана шампионка на " Уимбълдън ", като това е трета купа за нея в шампионатите от Големия шлем.

На второ място е международната шампионка в колоезденето Кристина Фьогел. Анжелик Кербер има 1732 точки, до момента в който Фьогел е с 1704 точки. Трета остана двукратната олимпийска шампионка в биатлона Лаура Далмайер.

През октомври Патрик Ленг завоюва влиятелното съревнование в Хавай, завършвайки с време под осем часа. Това достижение е първо в историята на конкуренцията. 32-годишният Ленг има 1529 точки, изпреварвайки Ерик Френцел. Двукратният олимпийски първенец в северната композиция е с 1139 точки. Трети в класацията е европейският първенец по десетобой Артур Абел (1021 точки).

Мъжкият народен тим по хокей на лед на Германия завоюва сребърен орден от Пьончан 2018, като беше на крачка от това да сервира сензация и да стане олимпийски първенец. Хокейният отбор има 2510 точки, до момента в който Альона Савченко и Брюно Масо, които станаха олимпийски шампионки по фигурно пързаляне при спортните двойки, са на втора позиция в класацията с 1661 точки.

Общо 14 немски олимпийски първенци от Пьончан 2018 не бяха отличени с награди за първо място по време на годишната гала, която се състоя в Баден-Баден.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР