Шампионите в MotoGP Honda представиха своя нов мощен мотор за

...
Шампионите в MotoGP Honda представиха своя нов мощен мотор за
Коментари Харесай

Honda представи MotoGP машината за сезон 2019

Шампионите в MotoGP Honda показаха своя нов мощен мотор за сезон 2019 в шампионата. На специфична гала в Мадрид международният първенец Марк Маркес и новият му съотборник Хорхе Лоренсо дружно с легендата Мик Дуън сложиха началото на празненствата във връзка 25-ата годишнина на Repsol Honda Team.

RC213V моторите ще продължат да носят цветовете на главния си спонсор – бяло и алено, които употребяват от 1995 година. Настоящата договорка на конструктора с Repsol завършва през 2020 година. Освен с Repsol, тимът продължава и партньорството си с Red Bull, чийто брандинг също намира място върху дизайна на моторите.
2019 @HRC_MotoGP launch #MotoGP | pic.twitter.com/8qJrUxxDmg
— MotoGP™ (@MotoGP) January 23, 2019
Лоренсо участва на премиерата на новия мотор макар че два дни по-рано претърпя интервенция на китката си поради фрактура на ладиевидната кост при рухване по време на подготовка.

Заради травмата си Лоренсо ще се наложи да пропусне първия предсезонен тест на " Сепанг " при започване на февруари. За сметка на това Маркес се възвръща сполучливо след интервенцията на рамото си при започване на декември и ще реализира дебюта на новата машина в Малайзия.

Ако през 2019-а Лоренсо успее да завоюва победа с Honda, испанецът ще стане едвам петият водач в историята на кралския клас на мотоциклетизма, който прави това с три разнообразни конструктора.



Освен купата при конструкторите, Honda ще пазят и тази при водачите в лицето на Маркес, както и тази при тимовете. Сезон 2019 стартира на 10 март с Гран При на Катар, който ще бъде последван от още 18 Гран При надпревари.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР