Шампионите при мъжете и дамите на Eвропейското първенство по фигурно

...
Шампионите при мъжете и дамите на Eвропейското първенство по фигурно
Коментари Харесай

Солидни премии за европейските шампиони по фигурно пързаляне

Шампионите при мъжете и дамите на Eвропейското състезание по фигурно пързаляне ще получат по 21 хиляди $, оповестиха от Международния кънки съюз.

Шампионатът на Стария континент ще се организира от 22 до 26 януари в Грац (Австрия). Общият награден фонд е 294 хиляди $. Сребърните медалисти ще вземат по 16 хиляди $, а бронзовите - по 11 хиляди $. Шампионите при спортните и танцовите двойки ще бъдат премирани с общо по 30 хиляди $, а за второ и трето място са планувани надлежно по 20 хиляди и 11 хиляди $.

България ще бъде показана от Александра Фейгин, Лари Луполоувър и танцовата двойка Мина Здравкова и Кристофър Дейвис. Двукратната международна шампионка при девойките Александра Трусова и двукратната шампионка на Русия Анна Щербакова са най-младите участници в женската конкуренция. По време на шампионата Трусова ще бъде на 15 години и 7 месеца, а Щербакова - на 15 години и 10 месеца.

Най-възрастната участничка е 28-годишната Даша Гръм от Словения. Средната възраст на участничките в женския шампионат е 19.2 години. Общо 165 състезатели от 33 страни ще вземат участие в 113-ото Eвропейско състезание по фигурно пързаляне - 35 при мъжете, 38 при дамите, 19 спортни двойки и 27 танцови двойки.

Единствено петкратните първенци Габриела Пападакис и Гийом Сизерон (Франция) ще пазят купата си на шампионата в Грац. В останалите три категории ще има нови европейски първенци. Шампионатът стартира на 22 януари с късата стратегия при мъжете и при спортните двойки, а през днешния ден по-късно започват танцовите двойки и ще бъдат излъчени първенците при мъжете. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР