Шампионите от Хебър (Пазарджик) постигнаха изключително трудна, но и невероятно

...
Шампионите от Хебър (Пазарджик) постигнаха изключително трудна, но и невероятно
Коментари Харесай

Изключителен волейбол! Хебър подчини Монтана след близо 3-часова битка и поведе в Efbet Супер Волей

Шампионите от Хебър (Пазарджик) реализираха извънредно сложна, само че и необикновено значима победа в 11-ия кръг на Efbet Супер Волей.

Възпитаните на Камило Плачи се потрудиха извънредно доста с цел да завоюват гостуването си на Монтана с 3:2 (25:22, 22:25, 25:22, 25:27, 20:18) в зала " Младост ".

Така волейболистите на Камило Плачи записаха победа №9 в шампионата, като с две загуби и 26 точки се изкачиха на първа позиция в класирането за първи път от началото на сезона. 

Съставът на Монтана позволи втора загуба, като с 9 победи и 24 точки заема трето място във краткотрайното класиране.

Двубоят опълчи два класни противника, като предложи равноценност, обрати и забавни моменти. Превърна се в зрелищна борба и резонно бе дербито на последния кръг. Залогът бе върха в шампионата, като това повлия, а битката продължи съвсем 3 часа.

Шампионите стартираха стремително и поведоха с 4:0 в своя изгода. Монтанчани дадоха отговор уместно и се приближиха до 3:4, само че по-късно гостите продължиха с високо равнище. Те още веднъж се откъснаха в резултата 6:3, а на средата на гейма поведоха с 15:11. До края първенците не изпуснаха самодейността и завоюваха първия гейм.

Домакините демонстрираха, че ще се борят в този мач, като започнаха да диктуват темпото във втората част. На собствен ред те тормозиха противника, като в средата имаха задатък от четири точки (15:11). Камило Плачи потърси двойна счита и на полето се появиха разпределителят Добри Димитров и Трифон Лапков. Това даде непълен триумф, само че поредност от неубедителни дейности на Якопо Масари лишиха Хебър на два пъти от опцията да се приближи в резултата и да търси поврат. Това даде още по-голяма убеденост на домакините. Те още веднъж усилиха преднината и завоюваха втората част за равенството 1:1.

Хебър още веднъж откри ритъма си в третата част и след серия на Масари от сервис, в това число и 2 аса поведе с 10:5. Постепенно гостите усилиха преднината си разликата набъбна на 17:10. Те обаче преждевременно взеха решение, че геймът е завършил и понижиха оборотите. Даниел Пеев заложи на втория диагонал Любослав Симеонов, който влеза на мястото на Мирослав Градинаров. С появяването си волейболистът даде прохлада и подтикна съотборниците си към поврат. Монтана стартира да топи пасива си и се приближи до две точки 22:24, след негова серия от начален удар. В най-важния миг обаче първенците резервираха хладнокръвие и затвориха гейма след сполучлива офанзива на Пламен Шекерджиев за 2:1.

Двубоят продължи с оспорвана игра, като домакините още веднъж се подвигнаха на взлом. Четвъртият гейм бе извънредно оспорван и любопитен. Двата отбора сменяха водачеството си за няколко мини-обрата. Пълното опълчване продължи до 20:20, а Любослав Симеонов бе неукротим за домакините. Монтана поведе с 21:20  и в този миг бе открита неправилност в електронния протокол, който докара до прекъсване на играта за към 7-8 минути. Появилият се за сервис Калчев сгреши при осъществяването си и това докара до тъждество 21:21. Любослав Симеонов още веднъж не можа да бъде спрян на офанзива и Монтана се откъсна 23:21. Шампионите още веднъж преодоляха сложния миг. Реализираха три следващи точки и поведоха с 24:23. В този миг обаче се получи поврат и след  сполучлива офанзива и червен картон за Илия Петков  Монтана поведе с 25:24. Този път домакините бяха в стихията си. В воин се трансформира на Любослав Симеонов, който постави финалния акомпанимент за триумфа с 27:25, и домакините вкараха мача в тайбрек.

В петата решителна част интригата се резервира до дъно. Монтанчани поведоха с 5:2, само че Хебър стопи пасива си и изравни при 6:6. Домакините още веднъж дръпнаха с две точки 8:6. Те водеха с 13:11, само че Хебър изравни  -13:13.  Ас на Виктор Йосифов докара до преднина 14:13, само че по-късно сервисът му отиде в мрежата и докара до следващо тъждество 14:14. Последва страхотна битка, само че в последна сметка опитът и класата на Хебър си сподели думата и първенците затвориха с 20:18 за крайното 3:2.

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Шампионската лига за мъже и дами и Световното клубно състезание за дами, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР