Шампионите на България от европейското първенство по спортна аеробика се

...
Шампионите на България от европейското първенство по спортна аеробика се
Коментари Харесай

Шампионите в аеробиката се завърнаха у нас след историческия успех на ЕП

Шампионите на България от европейското състезание по спортна аеробика се завърнаха у нас от италианския град Пезаро.
Там те реализираха историческото за нашата страна достижение за националния ни тим за всички времена - четири златни медала. 
Нека да напомним какво реализираха нашите спортисти през миналия укинед:
Ана-Мария Стоилова и Антонио Папазов завоюваха златото при смесените двойки, изпреварвайки представителите на Унгария и Италия. Това е първо европейско злато за българите, които дочакаха звездния си момент, откакто на Световното в Баку останаха на една десета от бронза.
В категория самостоятелно дами Дарина Пашова беше безапелационна в своето изиграване и с оценка 21.700 завоюва златния орден, след среброто на Мондиала през май.
При тройките, международните първенци Папазов, Пашова и Тихомир Баротев сграбчиха и европейската купа с повече от половин точка преднина пред състезателите от Румъния и 6 десети пред италианците.
България завоюва невижданите три трофеи от шампионат на Стария континент за мъже и дами. В надпреварата за юноши и девойки завоюва исторически първи трофей, с помощта на Борислава Иванова и Христо Манолов.
Златните момчета и девойки разкриха, че са се трудили доста за постигането на тези триумфи. Имали са двуседмичен лагер с двуразови тренировки преди надпреварата.
Треньорите и ръководители на тима Биляна Тютюкова и Димитрина Къндева споделиха, че са получили финансиране от ММС, като по този начин са съумели да отидат тази година както на международното в Баку, по този начин и на европейското в Пезаро.
" Спортът ни е с музика като художествената гимнастика, деятелен като спортната гимнастика и е доста артистичен - с това привличаме младите ", разкри Къндева.
Догодина състезателите ни ще вземат участие на международните игри в Съединени американски щати и на международното състезание в Португалия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР