Шампионите на България от европейското първенство по спортна аеробика се

Шампионите на България от европейското първенство по спортна аеробика се ...

Шампионите в аеробиката се завърнаха у нас след историческия успех на ЕПШампионите на България от европейското първенство по спортна аеробика се завърнаха у нас от италианския град Пезаро.
Там те постигнаха историческото за нашата страна постижение за националния ни отбор за всички времена - четири златни медала. 
Нека да припомним какво постигнаха нашите спортисти през изминалия укинед:
Ана-Мария Стоилова и Антонио Папазов спечелиха златото при смесените двойки, изпреварвайки представителите на Унгария и Италия. Това е първо европейско злато за българите, които дочакаха звездния си миг, след като на Световното в Баку останаха на една десета от бронза.
В категория индивидуално жени Дарина Пашова беше безапелационна в своето изиграване и с оценка 21.700 завоюва златния медал, след среброто на Мондиала през май.
При тройките, световните шампиони Папазов, Пашова и Тихомир Баротев грабнаха и европейската титла с повече от половин точка преднина пред състезателите от Румъния и 6 десети пред италианците.
България спечели безпрецедентните три титли от шампионат на Стария континент за мъже и жени. В състезанието за юноши и девойки завоюва исторически първи трофей, благодарение на Борислава Иванова и Христо Манолов.
Златните момчета и момичета разкриха, че са се трудили много за постигането на тези успехи. Имали са двуседмичен лагер с двуразови тренировки преди състезанието.
Треньорите и ръководители на отбора Биляна Тютюкова и Димитрина Къндева споделиха, че са получили финансиране от ММС, като така са успели да отидат тази година както на световното в Баку, така и на европейското в Пезаро.
"Спортът ни е с музика като художествената гимнастика, енергичен като спортната гимнастика и е много артистичен - с това привличаме младите", разкри Къндева.
Догодина състезателите ни ще участват на световните игри в САЩ и на световното първенство в Португалия.

Източник: bnr.bg