Шампионатът в България стартира по-малко от месец след края на

...
Шампионатът в България стартира по-малко от месец след края на
Коментари Харесай

Bgbets.com преди новия сезон: Трудно някой ще спре Лудогорец към десета поредна титла

Шампионатът в България започва по-малко от месец след края на предходния сезон. Последният мач за акция 2019/20 се изигра на 19 юли, а още в първия уикенд на август беше планувано началото за акция 2020/21 в Efbet лига. Новото състезание има същия остарял любимец – Лудоголец ще пази купата, която завоюва в предходните девет сезона. А съгласно футболните анализатори от Bgbets.com мъчно някой ще спре тима от Разград към следващия шампионски рейд.
Въпреки че от отбора си потеглят много от досегашните футболисти като Марселиньо да вземем за пример, а и от клубната администрация приказват за понижаване на бюджета, то “зелените ” ще продължат да превъзхождат по класа всички останали в България. В мачовете след рестарта в края на последния шампионат отборът, воден от Павел Върба, сподели много безапелационна визия на терена, макар че имаше и проблеми при визитата на ЦСКА. Чешкият експерт беше притеглен основно с концепцията да направи Лудогорец по-боеспособен на европейската сцена. Голямата цел на “зелените ” е още веднъж да пробият в Шампионската лига, което не съумяха да осъществят в последните години. При всички положения ново присъединяване в груповата фаза на ШЛ или Лига Европа се счита за наложително в Разград с този треньор и сегашния капацитет. И още веднъж, както и в предходни години, съперниците в България ще се опитат да се възползват от интернационалните задължения на хегемона, с цел да вземат преднина или най-малко да поддържат по-дълго интригата.
ЦСКА още веднъж се обрисува като главен кандидат
След като приключиха на второ място, “червените ” дават поръчка да оспорват лидерската роля на Лудогорец. Такава беше обстановката и в предходни сезон на българското състезание, като отборът от Борисовата градина по този начин и не съумя да смъкна от върха “зеления ” противник. В интерес на истината, ЦСКА стана вицешампион през 2019/20 ненапълно ненадейно, защото през множеството време изоставаше от Левски и Локо (Пловдив). “Сините ” се сринаха след коронапаузата най-много поради финансовите проблеми на “Герена ”, до момента в който “черно-белите ” оставиха шампионата на втори проект, откакто за втора поредна година победиха с Купата на България.
Но пък за какво не през сезон 20/21 отборът на Бруно Акрапович да не играе още по-важна роля и в шампионата. Локо приключи на пета позиция в последното състезание, като игра за достойнството си до края и лиши Левски от европейско присъединяване. Ако съумеят на собствен ред да преодолеят най-малко един, за какво не и два противника в шампионатите на УЕФА, “смърфовете ” ще наберат самочувствие и в борбата за първото място у нас. А Локомотив към този момент сподели нееднократно, че умее да се опълчва на Лудогорец.
Трябва ли да бъде отписан Левски?
Първосигналният отговор е “Да ”. “Сините ” се сринаха в края на шампионата - откакто не съумяха да се класират на край за Купата, приключиха сезона с три следващи провали и този път не стигнаха даже и до бараж за Европа. С оглед на тежката финансова обстановка на “Герена ” и очертаващата се селекция най-вече от юноши и нескъпи локални играчи Левски по-скоро няма да бъде фактор в борбата за първото място. Едва ли обаче някой може да си разреши да отпише “сините ”, когато отпред на клуба е голмайстор №1 в историята на Левски – Наско Сираков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР