Шампионът Зенит направи нова важна крачка към защитата на титлата

...
Шампионът Зенит направи нова важна крачка към защитата на титлата
Коментари Харесай

Автогол реши дербито между Зенит и Спартак

Шампионът Зенит направи нова значима крачка към отбраната на купата си в съветската Премиер лига. Днес отборът от Санкт Петербург завоюва с 1:0 дербито със Спартак (Москва) от 18-ия кръг и по този начин усили преднината си на върха във краткотрайното класиране пред преследвача Локомотив (Москва), който загуби по-рано от Динамо (Москва) с 1:2.

Домакините стигнаха до триумфа с много чудноват автогол. В 21-ата минута топката бе центрирана пред вратата, Артьом Дзюба стреля с глава, ударът му бе избавен, само че се получи двоен рикошет и в последна сметка вратарят Иля Кутепов си означи автогол.

В 49-ата минута обаче Зенит остана с човек по-малко на терена, откакто Магомед Оздоев получи втори жълт и червен картон за удар с лакът в главата на противник.

Спартак обаче по този начин и не съумя да се възползва от численото си преимущество до края на дуела и домакините удържаха нежната си преднина, с цел да се поздравят с успеха.

След този триумф Зенит е водач в таблицата с 42 точки и 8 повече от втория Локо (Москва). Спартак пък остава на 7-ата позиция с 22 точки.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ
Премиер Лига 18 кръг, неделя 1 декември  Зенит 1:0краен резулат  Спартак Москва
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР