Шампионът от Ролан Гарос“ Новак Джокович стана единственият тенисист с

...
Шампионът от Ролан Гарос“ Новак Джокович стана единственият тенисист с
Коментари Харесай

Джокович: Горд съм, че съм в историята на любимия ми спорт


Шампионът от „ Ролан Гарос “ Новак Джокович стана единственият тенисист с двоен Кариерен Голям шлем – т.е. спечелил е по два пъти купите в четирите огромни шампионата. Сърбинът имаобщо 19 трофея от Шлема. Девет от тях са завоювани в Мелбърн, пет на Уимбълдън, три на Откритото състезание на Съединени американски щати и две в Париж.

„ Много съм горделив, че влезнах в историята на обичания ми спорт. Като регистрирам всички събития от последните 48 часа, това е едно от трите най-големи достижения в моята кариера. Победих Рафа след четири часа и половина игра, тъй че в събота дори не упражнявах “, описа Джокович на конференцията след мача.

„ Циципас се бореше за първа купа от Шлема, което не е елементарно. От друга страна той нямаше какво да губи, тъй че започва мощно. Във втория сет имах огромен спад – физически и психически, тъй че той изцяло доминираше. Успях да се пренастроя и да се върна в мача в третата част. Пробих и Стефанос стартира да изпитва подозрения. След това нагласих ударите си и взех самодейността. В моята глава звучаха два гласа. Единият споделяше, че всичко е пропаднала и матът е изгубен. Трябва да призная, че след първите два сето тай звучеше доста безапелационно. Трябваше да включа втория глас и да се убедя, че всичко е в моите ръце “, разкри 34-годишният белградчанин.

Ноле разгласи, че счита да продължи да усъвършенства върховите достижения в тениса.

„ Относно върхът на Надал и Федерер в Големия шлем (20 трофеи – бел. ред.), той в никакъв случай не ми се е виждал неосъществим. Сега не ми доближава един трофей, само че ние всичките продължаваме да играем. Продължавам да пъдя този връх, само че не не помня, че имам мой личен път “, добави международният номер едно Джокович.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР