Шампионът на Южна Америка Гремио направи огромна на крачка за

...
Шампионът на Южна Америка Гремио направи огромна на крачка за
Коментари Харесай

Кулминацията в Копа Либертадорес започна с успех на шампиона Гремио

Шампионът на Южна Америка Гремио направи голяма на крачка за класиране на полуфинал в Копа Либертадорес през този сезон. Носителят на трофея завоюва с 2:0 визитата си на Атлетико Тукуман в първи четвъртфинал от шампионата. Реваншът е на втори октомври в Порто Алегре.
Головете на стадион " Монументал в Тукуман " означиха нападателите Алисон (35) и Евертон (55), които се разписаха в края на първото полувреме и началото на втората част. За Алисон това беше второ попадение в шампионата, до момента в който за Евертон пето. Между двата гола домакините останаха с човек по-малко, откакто с пряк червен картон беше изпъден Нунес.

 Интересното е, че това стана след намесата на ВАР. Бранителят настъпи неприятно съперник по гърба, като първо получи единствено жълт картон. Реферът Ролдан беше викнат от неговите помощници, откакто изгледа записа прати Нунес, който се появи от аварийна пейка още в седмата минута на мястото на контузения Ноир, под душовете.

Така по-класният състав на Гремио нямаше проблем да завоюва срещата, като си подсигурява доста по-спокоен дуел в реванша на " Арена ди Гремио ". Победителят от този конфликт чака на полуфиналите спечелилия от аржентинското дерби Индепендиенте - Ривър Плейт.

Останалите четвъртфинални дуели са Бока Хуниорс - Крузейро и Коло Коло - Палмейрас. Единственият от 8-те тима, които останаха в конкуренцията, който не е печели най-ценния клубен шампионат в Южна Америка е Атлетико Тукуман. Останалите седем четвъртфиналисти имат общо 23 трофея от всичките 58 от основаването на шампионата, като също по този начин имат и изгубени 14 финала, като само рекордьорът само че оценки Индепендиенте (7) няма нито един изгубен край. " Кралят на купите ", както назовават " алените " имат седем победи от седем финала.

 Аржентинският исполин Бока Хуниорс има шест оценки и четири изгубени финала, Гремио и Ривър Плейт имат по три трофея и по две загуби във финалите, до момента в който Крузейро е с два трофея и два изгубени финала. Тазгодишният любимец Палмейрас има един успех в Либертадорес и три изгубени финала, а единственият чилийски отбор, който е стъпвал на върха на Южна Америка през 1991 година Коло Коло, има и един изгубен край.

Четвъртфинали на Копа Либертадорес 2018 година

Атлетико Тукуман - Гремио 0:2, реванш 2 октомври
Индепендиенте - Ривър Плейт - 19 септември, реванш 2 октомври
Бока Хуниорс - Крузейро - 19 септември, реванш 4 октомври
Коло Коло - Палмейрас - 20 септември, реванш 4 октомври
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР