Шампионът на WBA в лека-тежка категория Сергей Ковалев коментира твърденията

...
Шампионът на WBA в лека-тежка категория Сергей Ковалев коментира твърденията
Коментари Харесай

Шампион в WBA : Бях пиян шампион в продължение на три години

Шампионът на WBA в лека-тежка категория Сергей Ковалев разяснява изказванията на някогашния си треньор Джон Дейвид Джаксън, който го упрекна, че е злоупотребявал много постоянно с алкохола по време на подготвителните му лагери за борбите с Андре Уорд, които в последна сметка Ковалев загуби.

Впрочем Джаксън и Ковалев (31-2-1, 27 KO) се разделиха след второто следващо проваляне на руснака от Уорд (32-0, 16 KO) в техния реванш на 17 юни в Лас Вегас.

Оттогава Джаксън постоянно разяснява неприятните привички на Ковалев отвън кръга.

34-годишният Ковалев отхвърли изказванията на Джаксън и от своя страна съобщи, че някогашният му треньор е прекарвал повече време на телефона си, в сравнение с кръга с него.

"Вижте, пихме няколко пъти дружно. Няколко пъти се случи да пием бира в неделя вечер. Когато правех барбекю взимах и няколко бири, и му предлагах, а той беше изцяло склонен с това. Това не е нищо, разбирате ли? Сега той разправя, че съм бил пийнал всеки ден. Повярвайте ми, добре, в случай че бях пийнал всеки ден в продължение на три години, в които бях първенец, тогава значи аз съм бил пийнал първенец ", разяснява Ковалев на конференцията след успеха му във втория рунд над Вячеслав Шабрански.

Ковалев също по този начин изрично съобщи, че промяната на треньора е съдействала доста за впечатляващото му показване против Шабрански. Руснакът размени Джон Джаксън с узбекистанеца Аброр Турсунпулатов.

"Най-важно за мен е новият треньор. Вече споделих, че аз съм просто пътник в този подготвителен лагер. Той беше водачът. Аз правех това, което той ми споделяше и се пробвах да израсна като боксьор и да стана по-добър, тъй като разбирах какво желае от мен. Неговите тактики, неговият проект и неговите занимания за забавни. И той не ме караше да упражнявам доста. Той постоянно знаеше по кое време би трябвало да спрем ", сподели още Ковалев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР