Шампионът на тазгодишния Australian Open Новак Джокович е играл с

...
Шампионът на тазгодишния Australian Open Новак Джокович е играл с
Коментари Харесай

Шампионът Новак Джокович е играл на Australian Open с 3-сантиметрово разкъсване на подколянното сухожилие - Тенис

Шампионът на тазгодишния Australian Open Новак Джокович е играл с трисантиметрово скъсване на подколянното сухожилие, заяви шефът на шампионата от Големия шлем Крейг Тайли.

Сръбският тенисист завоюва 10-а рекордна купа в Мелбърн и се изравни с Рафаел Надал по сбор титли от Шлема - 22. Трети е Роджър Федерер, който предходната година приключи кариерата си с 20 трофеи от Шлема.

Джокович - който се завърна като №1 в международната класация след Откритото състезание на Австралия - получил контузията по време подгряващия шампионат в Аделаида.

Болката му личеше най-силно в мача му от третия кръг против Григор Димитров, който сърбинът завоюва в три сета и който по думите на хора от щаба му е бил най-трудният в шампионата.

Фантастичната му игра обаче предизвика подозрения дали изказванията за съществуване на контузия са същински.

" Този човек, който видях, имаше трисантиметрово скъсване в подколянното сухожилие ", сподели Тили пред SEN Sportsday. " Абсолютно (видях сканирането), лекарите ще ви кажат истината. Имаше доста спекулации за това дали е правилно или не, мъчно е да се повярва, че те могат да създадат това, което вършат с такива пострадвания. Той е незабравим, с цел да се оправи с това извънредно професионално ", сподели Тайли.

Треньорът на Джокович Горан Иванишевич съобщи след финала, че международният номер едно е играл с травма, която би отказала 97% от играчите. Джокович обаче беше свръхмотивиран да завоюва, откакто предходната година Австралия го държа в затворнически условия и го депортира, без да го допусне до шампионата, тъй като не е имунизиран против COVID-19.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР