Шампионът на Световната боксова организация (WBO) в лека-тежка категория Сергей

...
Шампионът на Световната боксова организация (WBO) в лека-тежка категория Сергей
Коментари Харесай

Сергей Ковалев: Искам двубой с Баду Джак, ако той победи Стивънсън

Шампионът на Световната боксова организация (WBO) в лека-тежка категория Сергей Ковалев (32-2-1, 28 KO), който в последната си среща победи сънародника си Игор Михалкин (21-2, 9 KO), е подготвен да организира съединителен дуел с Баду Джак (22-1-2, 13 KO), при изискване, че шведския боксьор победи първенеца на Световния боксов съвет (WBC) Адонис Стивънсън (29-1, 24 KO).

"В последния мач с Михалкин си свърших по-добре работата, в сравнение с в предходния ми дуел. Михалкин не удря доста мощно, само че без подозрение почувствах ударите му. Сега мисля, че съм подготвен за огромен рентабилен дуел. Четох в интернет, че с Баду Джак може да си уредим мач, в случай че той победи Адонис Стивънсън в идния им дуел. Искам да вземам участие в борбите, които почитателите на спорта желаят да видят. Заради вас, поради себе си и тъй като в действителност обичам бокса ", съобщи Ковалев.

34-годишният Сергей Ковалев завоюва вакантната купа на WBA в лека-тежка категория през ноември предходната година, откакто победи украинеца Вячеслав Шабрански (19-2, 16 КО) посредством механически нокаут във втория рунд.

Мачът сред Адонис Стивънсън и Баду Джак за купата на WBC в лека тежка категория пък ще се организира на 19-ти май в Монреал, Канада.

Едва след неговия край ще стане ясно дали може да чакаме дуел сред Ковалев и Джак, за който се приказва през последните няколко години.

Не е изключено да забележим и среща на Ковалев със Стивънсън, в случай че той победи или даже с първенеца на WBA Дмитрий Бивол (13-0, 11 КО).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР