Шампионът на Източната конференция ще бъде решен след седми мач

...
Шампионът на Източната конференция ще бъде решен след седми мач
Коментари Харесай

Бътлър избухна с 47 точки и прати серията с Бостън в седми мач

Шампионът на Източната конференция ще бъде решен след седми мач сред Маями Хийт и Бостън Селтикс във Флорида, откакто Маями взе мач номер 6 като посетител със 111:103 и изравни серията на 3-3.
Джими Бътлър
Селтикс имаха шанса да стигнат финалите на НБА за първи път от 2010-та година насам с триумф пред над 19 хиляди свои почитатели в " Ти Ди Гардън ", само че не съумяха да удържат звездата на Хийт Джими Бътлър, който избухна с рекордните в кариерата си в плейофите 47 точки. Бътлър стреля 55,2 %, наниза четири тройки и бе непогрешим от линията за осъществяване на углавен удар (11/11), като добави 9 битки, 8 асистенции, 4 откраднати топки и един чадър към статистиката си. Кайл Лаури добави 18 точки и 10 асистенции за Горещите, а Макс Стръс се регистрира с 13 точки. За Бостън над всички бе Джейсън Тейтъм с 30 точки и 9 битки, Дерик Уайт вкара 22 точки, а Джейлън Браун приключи с 20.

" Редно беше да се стигне до седми мач сред тези два тима. Изключително щастлив съм, че ще имаме опция да играем седми мач пред нашата аудитория ", разяснява треньорът на Маями Ерик Спойлстра. " Седми мач, който завоюва, отива на финалите. Наясно сме какъв е залогът и какво значи това за всички ", сподели Тейтъм.

Решаващият мач в серията ще се играе в неделя в Маями, а спечелилият ще се изправи против първенеца на Запад Голдън Стейт Уориърс. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР