Шампионът на България Лудогорец имаше нужда от цялото търпение на

...
Шампионът на България Лудогорец имаше нужда от цялото търпение на
Коментари Харесай

Витоша изпили нервите на Лудогорец, но накрая рухна

Шампионът на България Лудогорец имаше потребност от цялото самообладание на света, с цел да пречупи Витоша Бистрица за трета поредна победа в efbet Лига през сезон 2019/2020. С късни голове на Якуб Швиерчок и Джоди Лукоки разградчани победиха "тигрите " с 2:0 и оставиха тима на Енгибар Енгибаров като единствения без извоювана точка дотук.

Учудващо или не, както и значително обратно на ранното превъзходство на първенеца в центъра на терена, първата рискова офанзива беше в интерес на Витоша. Тодор Гочев завоюва нарушаване вдясно от наказателното поле на Лудогорец, а Мартин Станкев центрира по страховит метод. Георги Амзин се оказа изтърван на метър-два пред вратарското поле, но изстрелът му с глава излезе извънредно неудачен.

Отговорът на първенеца се оказа един неочакван изстрел на Чибота от отдалеченост. Новата покупка с отлично първо допиране си сътвори условия за обстрел от към 22 метра, а вратарят Николай Георгиев плонжира вдясно и боксира.

Последва един много дълъг интервал, в който домакините опитваха с пасове по земя да преодолеят солидния отбранителен блок на противника, който нареждаше 9 полеви играчи пред наказателното поле, а единствено Станкев оставаше в предни позиции.

На няколко пъти бистричани пресичаха разиграванията по трева за първенеца в мигове, когато той беше уязвим поради прекомерно огромния брой играчи, ангажирани в офанзивите. Така в 30-ата минута Амзин отлично изведе Четин Садула отдясно по фланга, а капитанът центрира остро по тревата. Станкев беше понатиснат от Григоре и не съумя да реализира успешен контакт с топката.

Към края на полувремето Дан Битон от Лудогорец опита да вземе нещата в свои ръце. В 39-ата минута израелецът нанесе първия от няколко съществени далечни изстрела. От над 25-26 метра той насмалко да изненада Николай Георгиев, който отвърна с акробатична интервенция и мазета в корнер. В 40-ата и 45-ата минута Битон на два пъти беше извънредно близо да порази задачата, но и в двата случая топката мина на сантиметри около левия дирек.

След почивката в играта на първенеца се видя малко повече динамичност и ситуациите пред вратата на Витоша ставаха все по-опасни. В 50-ата минута Чибота очевидно реши, че се намира в засада и не оползотвори чудесния диагонален пас на Битон, нанасяйки чудноват изстрел с глава посредством изопачаване на тялото. Осем минути по-късно конгоанецът самичък си сътвори даже по-добра опция. С прекрасен финт той остави Гьонов на тревата в наказателното поле, а след това нанесе мощен шут по диагонала. Георгиев мазета, с цел да може Бонев да почисти пред голлинията.

В 63-ата минута стражът на „ тигрите” позволи една от дребното си неточности, която насмалко да докара до гол. Той подцени осъществяването на Дан Битон от директен свободен удар, защото опитът за изстрел на израелеца не се получи и всичко вещаеше рутинно хващане. Георгиев неприятно реши къде се намира по отношение на вратата и вдигнатите му ръце с топката се удариха в напречната греда. Вратарят изпусна топката пред самата голлинията и Швиерчок опита да направи добавка, но се оказа изпреварен от Купенов.

Четири минути по-късно Георгиев сътвори следващото си знамение, като направи двойно избавяне. Първо той отрази доста мощния изстрел с глава на Швиерчок от близко, а след това съумя да се изправи в точния момент, с цел да се намеси и при не доста сполучливата добавка на Чибота.

В 79-ата минута въпреки всичко Лудогорец съумя да материализира своето превзъходство. Вратарят Георгиев опита да излезе напред, с цел да пресече центриране към Димо Бакалов, който като че ли съумя да го изпревари за топката. Двамата се сблъскаха и паднаха на земята, а Швиерчок пое отскочилото кълбо. Той финтира един защитник, а след това невъзмутимо стреля под сглобката, с цел да не даде късмет на върналите се пред голлинията полеви играчи на съперника да се намесят – 1:0.

До края на постоянното време домакините направиха още няколко страхотни пропуща, преди резервата Джоди Лукоки да успокои пристрастеностите. В последната 90-а минута холандецът съумя да означи без да насочва изстрел, като просто мощният шут на Швиерчок се отклони в крайници му, до момента в който холандецът правеше опит да нахлуе през центъра на отбраната. Рикошетът направи топката невъзможна за Николай Георгиев – 0:2.

ЛУДОГОРЕЦ – ВИТОША 2:0

1:0 Якуб Швиерчок 79'

2:0 Джоди Лукоки 90'

Лудогорец (4-2-3-1): Пламен Илиев – Жордан Икоко, Драгош Григоре, Козмин Моци, Станислав Манолев – Светослав Дяков /к/ (73' - Димо Бакалов), Стефан Баджи – Вандерсон (73' - Джоди Лукоки), Дан Битон (84' - Серкан Юсеин), Мавис Чибота – Якуб Швиерчок;

Старши треньор: Стойчо Стоев.

Витоша (4-4-1-1): Николай Георгиев – Румен Гьонов, Георги Купенов (87' - Григор Долапчиев), Венцислав Бонев, Тодор Гочев – Четин Садула /к/, Александър Христев, Лъчезар Котев, Теофилос Курупис (72' - Ваньо Иванов) – Мартин Станкев (83' - Запро Динев)– Георги Амзин;

Старши треньор: Енгибар Енгибаров.

Стадион: „ Лудогорец Арена” (Разград)

Главен арбитър: Радослав Гидженов
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР