Шампионът на България Лари Луполоувър се представи отлично в кратката

...
Шампионът на България Лари Луполоувър се представи отлично в кратката
Коментари Харесай

Лари Луполоувър намери място във волната програма на ЕП в Грац

Шампионът на България Лари Луполоувър се показа чудесно в късата стратегия и се класира за финалната волна на европейското състезание по фигурно пързаляне, което стартира през днешния ден в Грац (Австрия). Роденият в Съединени американски щати фигурист, който показва България при мъжете на шампионата, получи оценка от 70.36 точки - 37.68 точки за механически детайли и 32.68 точки за съставни елементи на програмата. Това му отреди 16-о място в класирането, а съгласно регламента първите 24 състезатели не престават във волната стратегия.

20-годишният Луполоувър, който тренира под управлението на Андрей и Ина Лутай, извърши в своята стратегия четворен лутц, двоен аксел, композиция от троен лутц и двоен дебелак, както и доста мощни стъпки и пируети. Единствената му неточност беше, че комбинацията беше заложена с два тройни скока, а той изпълния втория единствено двоен.

29-годишният Михал Брезина поведе след късата стратегия. Чехът, който е бронзов медалист от европейското състезание през 2013 година, получи оценка от 89.77 точки. Европейският вицешампион от 2018 година Дмитри Алиев от Русия е втори с 88.45 точки. На трета позиция в късата стратегия се подреди вицешампионът на Русия Артур Даниелян с 84.63 точки. В класирането следват Мориси Квителашвили (Грузия) с 82.77 точки и Денис Василевс (Латвия) с 80.44 точки. Бронзовият медалист от Евро 2019 Матео Рицо (Италия) позволи неточности е заема седмата позиция със 79.07 точки.

Конкуренцията в мъжкото фигурно пързаляне в Европа е много сериозна, което допуска доста забавна волна стратегия.

От 20.15 часа довечера е късата стратегия при спортните двойки без българско присъединяване.

Утре европейското състезание продължава с ритмичния танц при танцовите двойки от 13.00 часа и волната стратегия при мъжете от 19.30 часа.

Българската танцова двойка Мина Здравкова и Кристофър Дейвис е с трети стартов номер за ритмичния танц.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР