Шампионът Лудогорец започва новия сезон с гостуване на Ботев (Враца).

...
Шампионът Лудогорец започва новия сезон с гостуване на Ботев (Враца).
Коментари Харесай

Шампионът не иска да повтаря стари грешки

Шампионът Лудогорец стартира новия сезон с посещение на Ботев (Враца). Няколко пъти през годините разградчани стартираха с издънки против непретенциозни противници, а като цяло завоюваха единствено 4 от първите си мачове в шампионата от 2011 година насам. Домакините са окуражени да поднесат изненада, а старши треньорът Антони Здравков ще желае да се потвърди против някогашния си отбор.

" Няма да ни е по никакъв начин елементарно. В първите три кръга играем против първите по мощ тимове в България - Лудогорец, ЦСКА и Локомотив (Пловдив). Сслед това гостуваме на обичайно неуместния за нас Берое. Но ние няма да отписваме нито един от тези мачове, тъй като всяка среща с изключение на точки може да ни донесе самочувствие и убеденост, че вървим по верния път. Искам да печелим точки в тези мачове, тъй като в тях не сме любимецът. Но желая да подчертая - ние не сме новобранец в тези първи срещи и който ни подцени, ще съжалява ", показа Здравков.

Той няма съществени кадрови проблеми и ще заложи на най-хубавите си футболисти. Атаката ще водят Валери Домовчийски и Даниел Генов, по двата фланга ще работят Том и Петър Атанасов, а в средата на терена ще стартират Атанас Зехиров, Юлиан Ненов и Чавдар Ивайлов.

За Лудогорец ще се завърне Стефан Баджи, който не игра за Суперкупата против Локомотив (Пловдив). Той най-вероятно ще си партнира в халфовата линия с новото попълнение Алекс Сантана. На пейката пък ще останат Светослав Дяков и Анисе Абел. Мавис Чибота още веднъж ще е в ролята на централен нападател, а от първата минута може да се появи и Доминик Янков. Каули и Дан Битон ще са другите офанзивни футболисти в състава на Върба.

Лудогорец в никакъв случай не е губил от Ботев (Враца), като от 7 турнирни мача против този противник има 6 победи и 1 тъждество. През предишния сезон " орлите " реализираха най-убедителната си победа точно против врачани - 6:0.

Двубоят на стадион " Христо Ботев " стартира в 20:00 часа, а рефер ще е Никола Попов.

efbet Лига - 1 кръг:

БОТЕВ (ВРАЦА) - ЛУДОГОРЕЦ

Вероятни сформира:

БОТЕВ Вербовъчна разработка (3-5-2): К. Костов; И. Миланов, Н'Диайе, Керчев; П. Атанасов, Зехиров, Ивайлов, Ю. Ненов, Том; Д. Генов, Домовчийски
Старши треньор: А. Здравков
ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Ренан; Сисиньо, Терзиев, Григоре, Недялков; Баджи, Сантана; Д. Янков, Каули, Д. Битон; Чибота
Старши треньор: П. Върба

СЪДИЯ: Никола Попов
СТАДИОН: " Христо Ботев "
НАЧАЛО: 20:00 часа

ГЛЕДАЙТЕ ТУК! efbet Лига 1 кръг, събота 8 август  Ботев (Враца) 20:00предстои  Лудогорец
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР