Шампионът Лудогорец посреща Локомотив (Пловдив) в мач от втория кръг

...
Шампионът Лудогорец посреща Локомотив (Пловдив) в мач от втория кръг
Коментари Харесай

Лудогорец - Локомотив (Пловдив) пряко по "Хоризонт"

Шампионът Лудогорец посреща Локомотив (Пловдив) в мач от втория кръг на плейофите в първата шестица на Първа професионална футболна лига. Срещата е от 17.45 и ще бъде излъчена директно по стратегия " Хоризонт ".

Разградчани към този момент и на доктрина си осигуриха десетата поредна купа и през днешния ден ще играят без напрежение, до момента в който гостите ще се опитат да се върнат на второто място, на което се настани ЦСКА-София. Разликата сред двата отбора е 1 точка в интерес на " алените ", които обаче най-вероятно ще получат служебна победа против ЦСКА 1948.

Лудогорец започва плейофната фаза с домашен триумф против Берое с 3:1, след който стана неосъществим за Локомотив. Отборът на Валдас Дамбраускас е в серия от 5 следващи победи в шампионата с голова разлика 13:1. От друга страна, " смърфовете " записаха 4 поредни победи без позволен гол, само че в самия завършек на постоянния сезон отстъпиха с 0:1 на ЦСКА 1948.

От старта на акцията Лудогорец и Локомотив се срещнаха 4 пъти. Първо " черно-белите " се постановиха с 1:0 и подвигнаха Суперкупата на България, след това Лудогорец направи поврат с 3:1 в шампионата, а в ответния дуел напролет Локо победи с 3:2 на " Лаута ". Най-драматичен беше конфликтът посред им от четвъртфиналите за Купата на България през март. В постоянното време срещата приключи 1:1, а гол на Мавис Чибота в продълженията прати Лудогорец в идващия кръг. 

Очаква се през днешния ден разградчани да излязат с изменен състав и късмет за изява да получат футболисти, които играят по-рядко. Стефан Баджи ще стартира до Каули в средата на терена, а Георги Терзиев ще е един от тримата бранители, дружно с Антон Недялков и Жосуе Са. Сисиньо и Бърнард Текпетей ще работят по двата фланга, а Кирил Десподов и Вандерсон ще са най-близо до изнесения в предни позиции Клаудиу Кешерю.

От Локомотив не са имали формален мач от две седмици поради отлагането на дуела с ЦСКА 1948 от първия кръг на плейофите. Давид Малембана е контузен и мястото ще заема Кристиан Гомис, който ще си партнира в отбраната с Диниш Алмейда и подписалия нов контракт Лукас Масоеро. По крилата несменяеми са Бирсент Карагарен и Момчил Цветанов, а офанзивата още веднъж ще водят Димитър Илиев и Георги Минчев. 

Балансът сред двата тима е в интерес на Лудогорец. Разградчани имат 16 победи от 27 турнирни мача против този противник. Равенствата са 5, а успехите на Локо (Пд) - 6. " Смърфовете " обаче са ликували единствено два пъти като посетител.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР