Шаловете и шлемовете не предпазват от заразяване с коронавирус, ако

...
Шаловете и шлемовете не предпазват от заразяване с коронавирус, ако
Коментари Харесай

Професор от БАН: Текстилните маски не ни защитават, трябва да се използваъ медицински


Шаловете и шлемове те не защищават от заразяване с ковид , в случай че не са комбинирани с маски , съобщи пред Радио София  проф. Пенка Петрова  от Института по микробиология на Българска академия на науките.

От 1 февруари хората наложително би трябвало да употребяват маски на закрито. Всички, които не престават да се пазят с шлемове , шалове и кърпи, от седмицата подлежат на наказания.

„ Съгласна съм с последните разпореждания. Новите целесъобразни маски са висок клас – т.нар. FFP-2 и FFP-3. Досега те се употребиха от медицинския личен състав, да вземем за пример при интубация на заболели от Covid-19. “

Изискването всички да употребяват по-сигурни маски е по отношение на новите варианти на вируса, които са и по-заразни, изясни проф. Петрова.
Тези маски са изключително целесъобразни за публичния превоз и места, където се събират доста хора и се получава по-висока централизация на вирусната среда.

Ученият от Българска академия на науките изясни, че текстилните маски не защищават задоволително. FFP-2 и FFP-3 са направени от 4-слоен полимер, който не пропуща вирусните частици. FFP-2 са еднократни, само че устоят повече часове от елементарните медицински маски. Непременно би трябвало да уплътняваме лентата към носа.

Английският вариант на ковид а към този момент е в България, а след като южноафриканския е в Гърция, скоро и той ще е у нас, не можем да го спрем, изясни проф. Петрова.

Тя предложи в края на деня да изхвърляме употребената маска, тъй като проучване е потвърдило, че след изпиране отбраната понижава доста.

Скоро ще се види резултатът след имунизацията в Израел и още доста българи ще изискат да се ваксинират против Covid-19, уверена е проф. Пенка Петрова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР