Шаги се присъединява към фестивала SPICE Music Festival 2022, който

...
Шаги се присъединява към фестивала SPICE Music Festival 2022, който
Коментари Харесай

Шаги ще пее в Бургас това лято

Шаги се причислява към фестивала SPICE Music Festival 2022, който ще се организира на 5, 6 и 7 август 2022 на Пристанище Бургас.

Световноизвестният реализатор се включва дружно със своята група и 90-минутно шоу в съзвездието актьори от 90-те, които идват у нас.

Когато става въпрос за денсхол реге шлагери, които взривяват международните ранглисти и устоят тестването на времето – никой не ги прави по-добре от Шаги. Той не е слизал от музикалната сцена от момента, в който се е качил на нея с безапелационните си шлагери " Oh Carolina ", " Boombastic " и " It wasn`t me ".



Роденият в Ямайка реализатор съумя освен да внедри комбинацията сред денсхол и реге на челните места в класациите, само че и да проправи пътя на реализатори като Дрейк, Риана и Мейджър Лейзър.

Напълно справедливо Шаги има седем номинации за премиите " Грами " и се e преборил за две от тях – за " Най-добър албум " през 1996 и " Най-добър албум " през 2019 (за албума " 44/876 ", в който си партнира с английската поп икона Стинг). Има издадени 15 албума, от които е продал над 30 милиона копия. Има сертифициран диамантен албум - " Hotshot " (2000 г.), шестнадесет сингъла в Топ 40 - девет от които доближават до Топ 10 и четири, които се класират до № 1. И най-впечатляващото е, че нищо от постигнатото досега не може да го спре да основава нова музика.

" В последните си албуми съзнателно се връщам към класическия Шаги – музика, която сплотява хората по света " – споделя реге иконата и прибавя: " Знаете какво ще се случи на 5, 6 и 7 август 2022 на Пристанище Бургас, нали? И аз също ще бъда там – чакам ви на SPICE Music Festival! "

Но SPICE Music Festival се готви да ви предложи доста повече - 20 международни реализатори, две подиуми и три незабравими дни, през които ще се върнете в безгрижието на 90-те, освен това - на метри от морския бряг.

Очакват ви паметни срещи с именитите Gipsy Kings и " Bamboleo ", " Volare ", " Djobi Djoba ", " Baila me " и " Hotel California " ; шведския реализатор с персийски корени Араш, който е подготвил впечатляващ 90-минутен театър за почитателите си в България, по време на който ще чуем и емблематичните му шлагери, завладяли топ класациите в Европа и света - " Boro Boro ", " Temptation ", " Broken angel ", " Angels Lullaby ", " Dooset Doram " и доста други.

В чест на идното футболно лято, за първи път в България ще дойдат и изпълнителите на тоталния шлагер на 90-те " Macarena " - Los del Rio , както и създателите на другите безконечни футболни шлагери - " Samba de Janeiro " – " Bellini " и " Carnaval de Paris " - Dario G.

Освен тях, за първи път в Бургас ще дойдат и италианската изпълнителка Гала със своята група, немската евроденс сензация Каскада, ирландската поп група Liberty X и нидерландската певица и танцьорка Loona.

Фестивалната зона ще озвучат и английската поп групировка TouchGo, немската електронна група Loft, евроденс плана Мagic Affair, DJ SASH с едно от най-слушаните части в края на деветдесетте години - " Ecuador " и испанският реализатор Чимо Байо.

Имате няколко месеца да си припомните по какъв начин се танцува Ламбада, тъй като на Диско сцената на фестивала ще забележим също и KAOMA, както и Фаб Морван от MILLI VANILLI, The Weather Girls с безконечния им шлагер " It’s Raining Men ", Ottawan с " Hands Up ", " D.I.S.C.O. " и Boney M.Xperience. В програмата на SPICE Music Festival ще се включи и на един от емблематичните гласове на 90-те години – някогашната вокалистка на M People Хедър Смол.

Още от МУЗИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР