Сградата на Бургаската пожарна вече е изцяло обновена и предлага

...
Сградата на Бургаската пожарна вече е изцяло обновена и предлага
Коментари Харесай

Завърши реконструкцията на Бургаската пожарна

Сградата на Бургаската пожарна към този момент е напълно актуализирана и предлага доста положителни условия за работещите в службата огнеборци.

Обновяването се извърши по план в партньорство сред Община Бургас и Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

Директор на РДПБЗН комисар Васил Василев и началникът на Първа РСПБЗН-Бургас основен контрольор Николай Николаев показаха резултатите от осъществяването на плана пред заместник-министъра на районното развиване и благоустройството и началник на Управляващия орган на Оперативна програма “Регионално развитие” Деница Николова, кмета Димитър Николов и зам.-кметовете инж. Чанка Коралска и Весна Балтина.

„ Бургаските огнеборци постоянно са показвали храброст и отговорност. Ние постоянно разчитаме на тяхната поддръжка и професионализъм при потушаването на пожари и превъзмогване на последствия от естествени бедствия. С реализирането на този план те към този момент имат доста по-добри условия на своите работни места “, сподели кметът Николов.

Извършена е цялостна замяна на отоплителната апаратура в постройката. Монтирано е енергоспестяващо осветяване. Цялостен ремонт е изработен и на покрива. Старите прозорци и порти са заменени с нови. Поставена е топлоизолация на външните стени. Подменени са гаражните порти, градивно подсилване е направено на спомагателната административна постройка. Осигурена е налична среда за хора с увреждания.

Извършените строително-ремонтни действия обезпечават доста по-добри условия за работа на огнеборците.

Очакванията са спестената сила да доближи към 65 % и да бъдат понижени въглеродните излъчвания във въздуха в този регион на града.

Сградата на Бургаската пожарна е издигната през 1934 година на най-високата точка в града. Това е осигурявало на дежурните огнеборци опция за наблюдаване във всички направления. През годините постройката е била реконструирана няколко пъти, само че и през днешния ден всяка промяна на Бургаската пожарна стартира с удар на камбаната, която още през 1934 година е била сложена на постройката.  

Дейностите по възобновяване на постройката стартираха след подписан през месец март 2020 година контракт сред Община Бургас и Министерство на районното развиване и благоустройството за безплатна финансова помощ по план BG16RFOP001-1.004-0010 „ Обновяване и внедряване на ограничения за енергийна успеваемост в постройка на РСПБЗН-Бургас “. Финансирането на плана е по Оперативна стратегия " Региони в напредък " (ОПРР) 2014-2020.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР