Сграда, която символизира птицата феникс, ще бъде изградена на мястото

...
Сграда, която символизира птицата феникс, ще бъде изградена на мястото
Коментари Харесай

Сграда, символизираща феникс, ще издигнат на мястото Стария съвет

Сграда, която символизира птицата феникс, ще бъде построена на мястото на съборения Стар съвет. От петте показани на анонимния конкурс планове стана ясно, че победител е екипа на архитектите Георги Чернев, Ива Алтънова и Петър Киряков. Сградата ще е с общата застроена повърхност от 4 хиляди квадратни метра . Според арх. Чернев пространството е разпределено сред два подземни сутерена, където ще се паркира, и шест надземни етажа с височина до 18 метра. На приземния етаж ще има места за заведения и изложбена зала, останалите ще са за офиси. Коктейлна панорамна зала е планувана за най-високата част на постройката. Засега няма задание в нея да има ритуална зала.
Сградата ще прилича признака на Стара Загора - птицата феникс, ще има и детайли на гнездо. Ще облицована в кафяво и ще има сребристи детайли.
Според основния проектант Виктория Грозева планът ще се довършва в работна фаза и откакто се избере реализатор, най-вероятно след социална поръчка, ще се довърши със съдействието на създателите. С построяването на постройката ще има благоприятни условия за културни мероприятия, за които сега няма зали в Стара Загора, а пространството пред нея ще е комфортно за събития навън.
Главният проектант посочи, че към момента е рано да се каже по какъв начин ще се финансира планът, само че разновидностите ще се подложат на обществено разискване и една тогава ще се вземе съответно решение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР