Сформираният през миналата година екип от служители на Община Асенoвград

...
Сформираният през миналата година екип от служители на Община Асенoвград
Коментари Харесай

Възобновяват акцията за установяване на незаконни постройки в Асеновградско

Сформираният през предходната година екип от чиновници на Община Асенoвград за определяне на нелегално застрояване в квартал „ Лозница “ продължава работата си, след отминаването на зимния интервал. Проверките за съществуване и регистрация на постройки, издигнати без позволение ще се реализират съответно в местността „ Лаково “. Припомняме, че към 31.12.17 година са формирани 90 констативни протокола за открито нелегално застрояване в ромския квартал „ Лозница “, касаещи общо 113 постройки /жилищни и стопански/.
Издадени са 65 заповеди за унищожаване на постройките. В документите са всключени една или повече противозаконни постройки, според от броя на разпознатите притежатели. 20 от заповедите са обжалвани в Административен съд-Пловдив. Към днешна дата в същата институция неприключените производства по каузи са седем на брой. Те са отсрочени зарад пропуснати експертизи, които следва да бъдат направени от движимости лица, след събиране на доказателства и възнаграждение на дължимите такси, от страна на жалбоподателит. 13 от обжалванията в Административен съд-Пловдив са оставени без почитание. Петима от тези жалбоподатели са подали нови тъжби до Върховния административен съд - против взетите на първа инстанция решения. Трима са се жалвали в Европейския съд по правата на индивида с искане за налагане на привременни ограничения за прекратяване разрушаването на домовете им. През 2017 година са съборени общо 36 постройки, от които 12 са отстранени непринудено.
Отстраняването на постройките се реализира за сметка на причинителите, само че не се показва изразходван досега финансов запас. Незаконните застроявания са построени от разнообразни строителни материали. Не излиза наяве дали стопаните им са употребили вода и електричество, само че е реалност, че постройките са ситуирани отвън регулацията на Асеновград, където няма построена канализационна мрежа. От началото на дейностите по срутване на противозаконните постройки в местността „ Лаково “ в Общината са постъпили девет молби за общинско жилище. Две фамилии към този момент са настанени, останалите седем са включени в листата с чакащи. В Дирекция „ Социално подкрепяне “-Асеновград са съветвани двама индивида със здравословни проблеми, за настаняване в подобаващи обществени институции, само че същите са отказали документално.
От Община Асеновград не дадоха отговор на въпрос, заложен от екип на Actualno.com , по отношение на броя на хората, които към сегашния миг живеят във към този момент откритите несъборени противозаконни постройки, какъв брой от тях са децата и безработните лица. Попитахме и дали има регистрирани нелегално издигнати здания в други елементи на Асенoвград и какъв е броят им, на което получихме следния отговор: „ При вписване на нелегално издигнати здания се действа по реда на Закона за устройство на територията “. От Общинска администрация показват, че след привършване работата на екипа в Асенoвград, ще се подхващат същите ограничения по определяне на нелегално строителство и в село Боянци, където също има ромско население.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР