Сезонът във Висшата лига на Англия приключи през изминалия уикенд

...
Сезонът във Висшата лига на Англия приключи през изминалия уикенд
Коментари Харесай

Стадионът, за който всички говорят

Сезонът във Висшата лига на Англия завърши през миналия уикенд и стана ясно кои тимове изпадат от елита и кои ще са новите му членове.

Вместо Лийдс, Лестър и Саутхемптън от новия сезон във Висшата лига ще гледаме Бърнли, Шефилд Юнайтед и Лутън . Интересното в тази ситуация е, че не изпадането на Лестър, които преди седем години станаха първенци, бе измежду най-обсъжданите неща, а влизането на Лутън.

Падението на тима стартира през 2009 година, когато поради финансови проблеми изпада от Чемпиъншип и бързо се озовава в петото равнище на британския футбол. Но в този момент ще играят футбол на най-високо равнище. И всички приказват за това къде тъкмо Лутън ще приема противниците си, когато е хазаин.

Това ще бъде Kenilworth Road, на който тимът играе от години. Стадионът е много нехарактерен за Висшата лига, тъй като потенциалът му е едвам 10 000 седящи места. Също по този начин е ситуиран в непосредствена непосредственост до населявани жилищни парцели, което го прави извънредно живописен.

И да, през идващия сезон тимове като Арсенал, Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед ще би трябвало да гостуват на Kenilworth Road, където гостуващите почитатели безусловно би трябвало да преминат пред домовете на доста хора, с цел да влязат на стадиона.

Много хора са извънредно развълнувани от този факт, тъй като това е стадион, който отразява една отминала епоха в британския футбол. Но Лутън има проекти за бъдещето и Kenilworth Road няма постоянно да остане техен дом, въпреки да е подобен от далечната 1905 година

От BBC разбираме, че тимът има проекти да построи нов стадион. Нещо, за което се приказва от години, само че все някак не се случва. Е, в този момент планът за Power Court е изцяло подготвен и построяването му може да стартира. Всъщност по първични проекти то трябваше да завърши тази година, само че поради пандемията това не се случи.

Сега обаче има вяра, че стадионът ще е приключен до 2026 година и ще отразява някои от главните черти на настоящия стадион на Лутън. Капацитетът на Power Court ще бъде доста по-голям - 23 000 фенове. Въпреки това много милиони ще би трябвало да бъдат изхарчени и за сегашния стадион, с цел да може той да приема мачовете от идващия сезон. Става дума за към 15 милиона $.
 Рексъм - футболният тим на Райън Рейнолдс, върви нагоре
Райън Рейнолдс съумява и във футбола

Рексъм прогресира

Но това надали ще е проблем, тъй като Лутън ще получи 170 милиона паунда през идващите три години, тъй като съумя да си обезпечи промоция. Ако тимът не изпадне в първия си сезон, тази сума ще набъбне на 290 милиона паунда, написа CNN.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР