Сезонът в английската Висша лига ще бъде доигран единствено, ако

...
Сезонът в английската Висша лига ще бъде доигран единствено, ако
Коментари Харесай

Премиършип се доиграва само при гарантирана сигурност

Сезонът в британската Висша лига ще бъде доигран само, в случай че може да се подсигурява сигурността на хората в условия на пандемията, породена от ковид. До такова решение стигнаха футболните клубове в страната и управлението на лигата.

Преди седмица Висшата лига реши да отсрочи всички срещи до 30 април в това число, само че в този момент ограниченията се удължават, без да се показва последна дата.

Това е изцяло предстоящо предвид на обстоятелството, че няма още изясненост по кое време ще стартира затихването на епидемията.

Освен това клубовете са се заели да проведат съвещания със своите играчи за допустимо понижаване на заплатите с общо 30% от годишните хонорари.

" Желанието на всички във Висшата лига е мачове да има допустимо най-скоро, само че сме наясно, че здравето е преди всичко. Това ще се случи единствено когато имаме цялостна поддръжка от държавното управление, клубовете и всички останали заинтригувани страни ", разясниха представители на Висшата лига.

" След консултация с Министерството на цифровите услуги, просвета, медии и спорт Висшата лига неотложно подарява 20 милиона лири в поддръжка на NHS, общности, фамилии и уязвими групи по време на пандемията COVID-19 ", прибавят от лигата.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР