Сезонът на зимните спортове е в разгара си, а уикендите

...
Сезонът на зимните спортове е в разгара си, а уикендите
Коментари Харесай

Уикенд в Боровец

Сезонът на зимните спортове е в разгара си, а уикендите са страхотна опция да се отдадем на това развлечение. Тези почивни дни се насочваме към Боровец, където в събота, 18 януари, ще се означи Световния ден на снега.

Събитието се е трансформирало в традиция за зимния курорт и за девета поредна година имаме опция да станем част от събитието, част от самодейността на Международната федерация по ски.

В съботния ден е планувана стратегия за деца и родители, като задачата е да се възпламени пристрастеността към зимните спортове. Затова и дневната карта за най-малките (между 7 и 13 години) ще е на цена единствено един лев.
 Снимка 461888

Ако сме над тази възраст, още веднъж може да се възползваме от безвъзмездни уроци и демонстрации за безвредно упражняване на зимните спортове. Предвидени са и безвъзмездни ски и сноуборд уроци за начинаещи на писта " Рила ". За тях обаче е належащо авансово записване. Празникът продължава от 10 до 16 часа.

Но Боровец е освен заснежени писти, тъй като има и няколко места, които си коства да забележим в и към най-стария български курорт, в случай че сме решили да прекараме уикенда си там.
 Снимка 461870

Дворец Царска Бистрица

Това е била лятната царска резиденция на цар Фердинанд I и неговият наследник Борис III. Днес е туристическа забележителност, като е отворен за визити от четвъртък до неделя от 9 до 17 часа.
 Уикенд в двореца
Уикенд в двореца " Царска Бистрица "

Из покоите на царските особи

В рамките на двореца има огромен парк. Там се намира и параклисът " Св.Йоан Рилски Чудотворец ". издигнат особено за сватбата на княгиня Калина.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Margita Kiryakova (@margitakiryakova) на Фев 17, 2018 в 7:09 PST

Дворец Ситняково

Намира се наоколо до Боровец, само че е надалеч по внушителност от Царска Бистрица. Построен е още веднъж от цар Фердинанд. Можем да го разгледаме обаче единствено извън.
 Уикенд с Родопската теснолинейка
Уикенд с Родопската теснолинейка

Пет часа с хубостта на българската природа

Лифт Ястребец

Ако не сме почитатели на зимните спортове, само че желаеме да се порадваме на красивата, заснежена планина, този въжен превоз ни дава опцията да го създадем. Разходката с въжената линия продължава близо половин час и е с дължина 4827м.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР