Сезон 2022 определено бе най-силният в кариерата на Ник Кирьос.

...
Сезон 2022 определено бе най-силният в кариерата на Ник Кирьос.
Коментари Харесай

Кирьос: Трябваше да ме номинират за „Треньор на годината“


Сезон 2022 несъмнено бе най-силният в кариерата на Ник Кирьос. През януари той и Танаси Кокинакис завоюваха купата на двойки на Australian Open, само че това бе единствено началото за родения в Канбера тенисист. Последваха край на Уимбълдън и купа във Вашингтон, както и четвъртфинали в Индиън Уелс и на US Open.

Тези достижения са още по-забележителни поради обстоятелството, че австралиецът няма треньор. Именно това го кара да счита, че заслужава да бъде отличен на годишните награди на ATP.

Португалският публицист Жозе Моргадо разгласява на своята страница в Twitter листата с номинациите за премиите на Асоциацията. Номинираните в категория „ Треньор на годината “ са Хуан Карлос Фереро, Фредерик Фонтанг, Горан Иванишевич, Майкъл Ръсел и Кристиан Рууд. От своя страна Кирьос шеговито разяснява, че също би трябвало да е измежду тях, подкрепяйки изказванието си със сериозен мотив.

„ Честно казано, трябваше да ме предлагат за „ Треньор на годината “, защото самичък се изведох до край на Уимбълдън “ – написа първата ракета на Австралия.

Феновете на международния №22 ще могат да го видят още веднъж на корта напълно скоро. Този месец той ще вземе присъединяване в демонстративните шампионати в Саудитска Арабия (8-10 декември) и Дубай (19-24 декември), след което ще бъде част от състава на Австралия на United Cup. Домакините са в ситуираната в Сидни група D дружно с отборите на Испания и Англия.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР