Севлиево. Във Визия за България сме заложили на ефективен начин

...
Севлиево. Във Визия за България сме заложили на ефективен начин
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев, БСП: Във „Визия за България” сме заложили на ефективен начин на управление на държавните предприятия

Севлиево. Във „ Визия за България ” сме заложили на ефикасен метод на ръководство на държавните предприятия. Управлението им да стане на пазарен принцип. Необходимо е професионално ръководство на конкурсно начало, отчетност и бистрота, с цел да се подсигуряват доходи в държавните и общинските бюджети. Тези предприятия ще се ръководят на пазарен принцип и ще пресечем зависимостите им при политически промени. ” Това съобщи в Севлиево зам.-председателят на ПГ „ Българска социалистическа партия за България ” Драгомир Стойнев, оповестиха от пресцентъра на партията . По думите му левицата предлага да се оздравят предприятията, с цел да се трансфорат в инструмент за струпване на финансови средства, а също и излизане на българските държавни компании на външните пазари. „ За 10 години имаме цялостен разпад в Министерство на вътрешните работи. Българска социалистическа партия би трябвало да има различно предложение, направено от специалисти за възобновяване на доверието в институцията, успеваемостта на органите, мотивацията на чиновниците на ведомството и да се ангажира гражданското общество, с цел да се съблюдават законите, а силовото ведомство да е поръчител за използването на нормативната уредба ”, сподели националният представител от левицата Красимир Янков.
Депутатът Георги Гьоков беше безапелационен пред севлиевци, че би трябвало да бъдат преизчислени всички пенсии до 31 декември 2015 година и да бъде отстранен оптималният месечен размер на пенсията. По думите му заплащания, които не са свързани с осигурителния принос, би трябвало да бъдат извадени от държавното публично обезпечаване и да бъдат поети от държавния бюджет.
Народният представител Йордан Младенов изясни предлагането на левицата- Данък добавена стойност за хляба да бъде понижен на 5 %, тъй като българите дават огромна част от приходите си за издръжка. Той добави, че се чака внезапен скок на цената на природния газ, което ще докара до нарастване на питателните артикули, а оттова ще има скок в цената и на насъщния.
Депутатът от левицата Георги Стоилов изясни пред хората, че в плана „ Визия за България ” Българска социалистическа партия предлага политики за подкрепяне на дребни и междинни аграрни стопанства. „ Ще ограничим дотациите на едрите аграрни производители. Искаме приоритизиране на дребните и междинните компании. Ще осигурим особено финансиране за младите фермери и ще осигурим финансиране за създаване на мрежа от фермерски пазари ”, добави Стоилов. „
Ние се опитваме с „ Визия за България ” и с всичко, което вършим, да покажем- че не е задоволително една партия да смени друга, ГЕРБ да слезе от власт, Българска социалистическа партия да завоюва и да продължи да ръководи малко по-добре, само че горе долу със същите политики. Нещата са стигнали до такава степен, че ние имаме потребност от доста сериозна смяна не просто на хората, които ръководят, а фундаментална смяна на модела на ръководство ”. Това съобщи секретарят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” Кристиан Вигенин на откриването на срещата за показване на Визията в Трявна. “Ние желаеме страната да си върне ролята, да бъде не просто един наблюдаващ на процесите, а да бъде техен регулатор. Да подсигурява спазването на разпоредбите във всяка една сфера. ” Така разяснява положението на опазването на здравето, образованието, сигурността и дребните общини Вигенин.
Според зам.-председателя на парламентарната група на левицата Христо Проданов младежите би трябвало да имат занаят, тъй като когато им е отнета вярата, бъдещето и вероятността, те потеглят да търсят по-добра вероятност в различен град или отвън България. „ Държавата не би трябвало да спъва военно-промишления комплекс, с цел да може той да обезпечава работни места ”, добави Проданов.
„ Време е да променим системата и метода, по който се ръководи страната, защото за тези 29 години, нещата в нашата страна не се случиха както трябваше. Хората живеят все по- оскъдно и по- зле. Затова ние ви предлагаме промени в главните браншове в публичния живот и дружно да решим кои от тези промени могат да бъдат осъществени и кои от записаните във “Визия за България ” ги одобрявате, с цел да може през идващите години страната да тръгне по верен път ”, сподели националният представител Кристина Сидорова.
Народният представител Нона Йотова насочи диалога в културен аспект. Тя приказва за смяната на ценностната система на младежите и изрази страдание за отхвърлянето на културния чек, препоръчан от ПГ на “БСП за България ”. “ГЕРБ го отхвърлиха, може би, просто тъй като е наш план, което е извънредно тъжно. Бих желала да върнем децата към нашите полезности. Ние би трябвало да бъдем горди с историята си. Всички средства, които изкарват театрите, да бъдат за тях ”, добави Нона Йотова.
Според депутата Александър Паунов би трябвало да се спре войната на пътищата, тъй като тя погубва човешки животи.
Въпросите, които дискутираха жителите с представителите на Българска социалистическа партия, бяха свързани със закриването на учебни заведения, неналичието на фрагменти, преизчисляването на пенсиите, подмяната на историята, следдипломната подготовка на учителите, грижата за съществуването на дребните общински лечебни заведения и поддръжката за общинското опазване на здравето, неналичието на обективна правосъдна система.
Депутатите от „ ПГ на Българска социалистическа партия за България Иван Ченчев, Стефан Бурджев, Кольо Милев, Ирена Анастасова и Валентин Ламбев бяха засипани с въпроси от жителите на Дряново, пред които те показаха главните хрумвания на „ Визия за България ”. Присъстващите поддържаха доста от главните оферти във Визията. Дряновци направиха доста оферти, свързани със системата за пенсионно обезпечаване, активността на регионалните шефове, проблемите с престъпността, изключително измежду малцинствените групи, предложиха облекчение на активността на читалищата от административната тежест, понижаване на Данък добавена стойност за книги, обвързване на професионалното обучение с някои от изчезващите специалности.
Народните представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” Иван Ченчев и Стефан Бурджев се срещнаха и с хората от с Ганчовец, обл. Габрово, с цел да ги срещнат с плана на левицата „ Визия за България ”. Хората бяха безапелационни, че опазването на здравето в дребните обитаеми места е на доста ниско равнище. Фундаментална смяна на модела на ръководство, желаеха социалистите в Трявна
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР