Севернокорейското Министерство на атомната енергетика осъди резолюцията на Международната агенция

...
Севернокорейското Министерство на атомната енергетика осъди резолюцията на Международната агенция
Коментари Харесай

Северна Корея отправи критики срещу МААЕ

Севернокорейското Министерство на атомната енергетика осъди резолюцията на Международната организация за атомна сила (МААЕ) , която приканва за прекъсване на нуклеарните стратегии на Пхенян.

Това заяви АП.

Министерството акцентира, че Северна Корея " с право " се е отдръпнала от организацията още през 90 -те години на предишния ХХ в., базирайки се на откритото координиране на МААЕ с " враждебните дейности " на Вашингтон против Пхенян.

" Докато тираничните нуклеарни оръжия на Америка остават на тази земя и съществуват империалистически нападателни сили, статутът на Корейската народнодемократична република като нуклеарна страна ще остане безусловно неизменен и няма да толерираме никакви дейности на нарушение на суверенитета от враждебни сили ", съобщи представителят на министерството.

Той даже акцентира, че генералният шеф на организацията Рафаел Гроси " поема водеща роля " в разпространяването на подвеждаща информация за евентуалния нуклеарен опит на Северна Корея .
 МААЕ засече противозаконна нуклеарна активност от КНДР
МААЕ засече противозаконна нуклеарна активност от КНДР

В нарушаване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации

Министерството прикани организацията да насочи вниманието си към решаването на сложни проблеми, като разпространяването на нуклеарни оръжия от Вашингтон и изхвърлянето на нечиста с нуклеарно гориво вода от атомната електроцентрала във Фукушима.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg