Севернокорейският лидер Ким Чен-ун нареди на държавните ведомства незабавно да

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун нареди на държавните ведомства незабавно да
Коментари Харесай

Ким Чен-ун нареди да се изпрати помощ на карантиниран град в КНДР

Севернокорейският водач Ким Чен-ун подреди на държавните ведомства неотложно да окажат помощ на жителите на град Кесон, който е подложен под карантина заради опасения от ковид, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

Градът беше превантивно карантиниран преди две седмици поради вероятен случай на заразяване с ковид. Засега не е доказано дали хипотетичният инфектиран е дал позитивна проба. КНДР твърди, че няма нито един случай на COVID-19, само че непознати специалисти оспорват това.

Политбюро на Централен комитет на ръководещата Корейска трудова партия реши през вчерашния ден неотложно да обезпечи храна и финансови средства на града "за стабилизиране на изискванията на живот на жителите ", заяви държавната организация КЦТА.

На ръководеното от Ким партийно заседание са били разисквани организационни въпроси, ограничения за епидемиологична отбрана и ситуацията в Кесон.

Северна Корея заяви за първи случай на ковид

Все още не е ясно какъв брой съществено е ситуацията в града с население 300 000 души, който се намира покрай границата с Южна Корея.

КНДР сложи града под цялостна карантина в края на юли и вкара изключително състояние в региона, откакто обвинен притежател на COVID-19 е влезнал нелегално от Южна Корея на 19 юли. Според управляващите той избягал в Южна Корея преди три години и се върнал нелегално в Кесон предишния месец.

Според КЦТА "няколко медицински прегледа " са дали неразбираеми резултати и индивидът е подложен под строга карантина в Кесон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР