Севернокорейският лидер Ким Чен-ун и други високопоставени представители на властите

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун и други високопоставени представители на властите
Коментари Харесай

КНДР обмисля разхлабване на Covid мерките

Севернокорейският водач Ким Чен-ун и други високопоставени представители на управляващите на КНДР разискаха през днешния ден вероятното разхлабване на настоящите в страната антиковидни ограничения, съобщи АП.

Севернокорейското управление твърди, че разпространяването на ковид в КНДР е било забавено, показва Българска телеграфна агенция.

Обсъждането на възможното разхлабване в границите на съвещание на политбюро на севернокорейската ръководеща партия значи, че скоро ограниченията най-вероятно ще бъдат смекчени.

Ким и други членове на политбюро „дадоха позитивна оценка на обстановката с пандемията, като обявиха, че разпространяването на болестта е овладяно“, заяви севернокорейската осведомителна организация КЦТА.

КЦТА осведоми, че севернокорейските ръководители „са разискали въпроса с ефикасната и бърза съгласуваност и с използването на противоепидемичните правила и рекомендации, като са взели поради сегашната постоянна обстановка в битката с епидемията“. 

По-рано през днешния ден Северна Корея заяви за 89 500 нови пациенти със признаци на тресчица, с които общият брой на болните с сходни признаци доближи 3,4 милиона души, отбелязва АП.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР