Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е отклонил предложение на южнокорейския

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е отклонил предложение на южнокорейския
Коментари Харесай

Ким: Не искам в Южна Корея

Севернокорейският водач Ким Чен Ун е отклонил предложение на южнокорейския президент Мун Дже Ин да посети Южна Корея, съобщи АР, като се базира на севернокорейски медии.

Става дума за предложение за присъединяване в районна среща, която ще се организира идната седмица в южнокорейския град Пусан. В известие на севернокорейската осведомителна организация КЦТА се споделя, че няма причина Ким да посети Южна Корея в изискванията на една мрачна атмосфера. Агенцията разкритикува държавното управление на Мун, че не е изпълнило споразуменията, контрактувани сред двамата водачи при трите им срещи предходната година.

Според КЦТА офисът на Мун е изпратил на 5 ноември писмо до Ким с покана той да участва на двудневната среща в понеделник и вторник, чийто хазаин ще е Южна Корея и на която ще участват водачи на страните от Югоизточна Азия. Севернокорейската осведомителна организация отбелязва, че в писмото се е съдържала и молба Северна Корея да взе участие на срещата със собствен специфичен делегат, в случай че Ким Чен Ун не може да участва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР