Севернокорейски хакери са откраднали цифрови активи на стойност почти 400

...
Севернокорейски хакери са откраднали цифрови активи на стойност почти 400
Коментари Харесай

Хакери от Северна Корея откраднали 400 млн. долара криптовалута през 2021 г.

Севернокорейски хакери са откраднали цифрови активи на стойност съвсем 400 млн. $ при най-малко седем офанзиви против платформи за криптовалути през предходната година, твърди отчет, представен от BBC.

Компанията за блокчейн разбор Chainalysis оповестява, че това е била една от най-успешните години за киберпрестъпниците в затворената източноазиатска страна. Посегателствата са били ориентирани основно към капиталови медиатори и централизирани тържища.

" От 2020 година до 2021 година броят на хакерските офанзиви, свързани със Северна Корея, скочи от четири на седем, а цената, извлечена от тези офанзиви, набъбна с 40% " , показва се в отчета на Chainalysis.

Хакерите са употребявали редица техники, в това число фишинг примамки, експлойти на кодове и злотворен програмен продукт, с цел да изтеглят средства от портфейли на организации и по-късно да ги трансферират под контрола на Северна Корея.

" Горещите портфейли " са свързани с интернет и мрежата за цифрови пари и по тази причина са уязвими за хакерски офанзиви. Те се употребяват за изпращане и приемане на криптовалута. Много специалисти предлагат преместването на огромни количества такава валута в " студени портфейли ", които са изключени от необятния интернет.

Според Chainalysis е евентуално доста от миналогодишните офанзиви да са били осъществени от по този начин наречената Lazarus Group - Смята се, че тя се управлява от главното разследващо бюро на Северна Корея. В предишното Lazarus Group е упреквана в присъединяване в офанзивите " WannaCry ", в хакването на интернационалните банки и потребителски сметки и в кибернападението против Sony Pictures през 2014 година
 2021 - рекордна година за противозаконни заплащания с криптовалута
2021 - рекордна година за противозаконни заплащания с криптовалута

Законните заплащания с криптовалута също са достигнали исторически рекорд
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР