Севернокорейската централна телевизия показа изстрелването на две балистични ракети KN-23

...
Севернокорейската централна телевизия показа изстрелването на две балистични ракети KN-23
Коментари Харесай

Ексклузивно ВИДЕО от изстрелването на балистични ракети от влак

Севернокорейската централна телевизия сподели изстрелването на две балистични ракети KN-23 от трен. Видеото значи, че КНДР е усвоила технология, която до момента е била налична единствено за Съветския съюз (САЩ се отхвърлиха от създаването на „ ракетни влакове “ заради високата цена и сложността на проекта).

Вярно е, че севернокорейската войска към момента не е овладяла изстрелването по така наречения минометен старт, заради което пусковата установка, маскирана като товарен вагон, открива освен покрива, само че и страничните стени на вагона, давайки пътища за приключване на изгорелите газове на ракетата.

В "ракетния трен " няма и устройство, които да отклоняват встрани проводниците на електрическата мрежа. Въпреки това специалистите считат, че това е явен пробив, обещаващ доста проблеми на съперниците на Ким Чен-ун.

Първо, към известните на Съединени американски щати зони за позициониране на ракети на Северна Корея, към този момент са добавени 6000 километра железопътни линии. Ракетна база към този момент може да бъде всеки цех или склад с железопътна линия за достъп.

Всеки товарен трен се трансформира в подправена цел и в случай че на КНДР бъде нанесен предпазен удар, ще е належащо да се унищожат и всички дизелови локомотиви (както и парни локомотиви, съхранявани в резерв).

Второ, по-голямата част от територията на страната е покрита с планини и в скалистите тунели „ ракетният трен “ не може да се види нито от аероплан, нито от сателит, а популацията на КНДР извънредно насилствено си сътрудничи с задграничните разследващи служби. Като цяло има всички преимущества на руския БЖРК „ Молодец “, който обаче е изработен на по-високо софтуерно равнище и въоръжен с междуконтинентални балистични ракети.

KN-23 е балистична ракета с дребен обхват (аналог на съветската Toчка), способна да достави нуклеарна бойна глава до множеството цели в Южна Корея - в това число и до американската военна база в Пихентек.

През 2019 година Пхенян регистрира три сполучливи ракетни тествания. Съгласно данни от отворени източници, обсегът на полета му е 400 километра, а потребният му товар е 500 кг. Външно ракетата прилича боеприпасите на съветския ОТРК „ Искандер “, само че механически доста се разграничава от нея.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР