Северноатлантическият алианс започна в събота учения по противоракетна и противовъздушна

...
Северноатлантическият алианс започна в събота учения по противоракетна и противовъздушна
Коментари Харесай

НАТО започна мащабно учение за противоракетна и противовъздушна отбрана

Северноатлантическият алианс стартира в събота учения по противоракетна и противовъздушна защита, в това число разкриване и наблюдаване на полета на хиперзвукови ракети, главната част от маневрите, осъществявани край крайбрежията на Шотландия и Норвегия. Това заяви в събота пресслужбата на.
" Най-голямото и комплицирано обучение за противовъздушна и противоракетна защита " At Sea Demo/Formidable Shield " стартира в събота, 15 май, с цел да се отработят дейностите на кораби и самолети за отбрана против разнообразни типове ракети ", споделиха от пресслужбата.
 Служебният външен министър: НАТО би трябвало да подсигурява груповата защита Служебният външен министър: НАТО би трябвало да подсигурява груповата защита
Служебният министър на външните работи Светлан Стоев поздрави Атлантическия клуб в България за 30-ата годишнина от неговото основаване и...
По време на маневрите ще бъдат практикувани разкриване и следене на траекторията на полета на дозвукови, свръхзвукови и хиперзвукови ракети, „ летящи със скорост над 20 000 км/ч. “, означават представители на НАТО.
БГНЕС написа, че корабите и самолетите ще работят в режим на продан на тактическа информация и съгласуваност на дейностите за заличаване на ракети. Учението ще включва и пукотевица по избрани типове целеви ракети, само че Алиансът не показва какви по-точно.
В маневрите, които ще продължат до 3 юни, ще вземат участие над 3 300 бойци, 15 кораба и десетки самолети от 10 страни на НАТО.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР