Северна Македония значи Пиринска Македония, а това не прави впечатление

...
Северна Македония значи Пиринска Македония, а това не прави впечатление
Коментари Харесай

Името на Македония - потенциална териториална претенция към нас, смята Петков

Северна Македония значи Пиринска Македония, а това не прави усещане на българските институции, на Народното събрание... Северна Македония е евентуална териториална рекламация към нас. Това бе мнението на водача на АБВ Румен Петков, който гостува на "Здравей, България ".

Според него е несериозно да се оставят договарянията за името на страната единствено на Гърция и Македония, в случай че се стигне до сключване на контракта, след последните кавги по въпроса.

Всичко стартира от съглашението, контрактувано сред министър председателите на Гърция и Македония, което планува страната да се назовава Република Северна Македония.

След траялата 120 секунди среща сред Георге Иванов, министър-председателя Зоран Заев и външния министър на страната Никола Димитров, с цел да осведомят президента на страната за постигнатото до този миг, македонският президент Георге Иванов в послание към страната съобщи, че няма да подпише контракта за смяна на името на Македония.

Вчера министър председателят Бойко Борисов съобщи от Израел, където бе на публично посещаване, че няма да се срещне с Георге Иванов при плануваната за през днешния ден аудиенция.

Румен Петков дефинира това като "поставяне на страната ни в деликатна позиция ".

Разбраха се: името е Република Северна Македония

Реакциите след новото име на Македония

Хиляди македонци желаеха предварителни избори с митинг

"Ние сме първата страна, която призна Македония (15 януари 1992 година, бел. ред). Това не значи, че би трябвало да демонстрираме безгръбначие ", уточни политикът, откакто засяга неналичието на реакция от България за решението името да бъде "Република Северна Македония ".

Той разяснява и отстраняването на полицейското управление в София-област след случая с Владимир Пелов: "Много грозна постъпка от страна на вътрешния министър, тъй като си изми ръцете с тях. Не е отговорен регионалният шеф, отговорен е министърът ", безапелационен бе Петков.

Министерство на вътрешните работи освободи управлението на ОДМВР – София

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР