Северна Македония в момента е в трудна ситуация. Това заяви

...
Северна Македония в момента е в трудна ситуация. Това заяви
Коментари Харесай

България нямаше да е толкова смела със Северна Македония, ако не беше Германия

Северна Македония сега е в сложна обстановка. Това съобщи водачът на Новата социалдемократическа партия Тито Петковски, заяви МКД.

Известният политик разяснява опитите за начало на договарянията за влизане на страната в Европейски Съюз. Мнението му е че България не би била толкоз мощна по тематиката, в случай че зад нея не стои Германия.

Българската страна упорства за решение на двустранните въпроси преди да утвърди договарянията. Петковски счита, че тази позиция се поддържа от Германия и Хърватия, а Франция има запаси по тематиката за разширението.

Той счита, че когато българският външен министър Екатерина Захариева твърди, че нейната страна не е сама в настояванията си към македонското държавно управление, се засяга поддръжката на Германия. Според него това е опит България да бъде обезщетена за загубата на Македония преди десетилетия.

Петковски счита, че с успеха над фашистите, българската страна е изгубила позиции, а Македония е утвърдила своите. Посочва, че Германия е имала водеща роля за приемането на страната в Европейски Съюз, макар че тогава тя не е отговарял на критериите.

България е измежду стопански изоставащите в Европейски Съюз и без поддръжката на Германия, мъчно би демонстрирала сходна позиция. Към момента огромна част от популацията на Франция не е положително към разширението на групата, а Северна Македония би трябвало да търси поддръжка от други страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР