Северна Македония планира да легализира канабиса за медицински цели и

...
Северна Македония планира да легализира канабиса за медицински цели и
Коментари Харесай

Северна Македония легализира марихуаната за лични и медицински нужди |

Северна Македония възнамерява да легализира канабиса за медицински цели и да декриминализира малко количества за персонална приложимост през 2021 година, съобщи министър председателят Зоран Заев на конференция през днешния ден.  

" Внасяме международни и европейски стандарти в Северна Македония за развъждане на канабис за медицински цели и за производството на артикули от тази билка. Канабисът е една от най-динамичните промишлености в света и политиката на държавното управление ни е, освен да предложи това произвеждане, само че и да подкрепи в допълнение компаниите, започващи този бизнес ", сподели още Заев. 

Той посочи, че до момента в Северна Македония са утвърдени 59 лицензи за тази активност.

Според него опитът на други страни като Канада, Холандия и Чехия демонстрира, че те печелят към 55 милиарда $ годишно от тази активност.  

" Вярвам, че Народното събрание ще одобри законовите промени, с които ще се разреши експорт на канабис за медицински цели. Следващата година чакаме облага от над 250 млн. евро от произвеждане на канабис ", сподели Заев.

Македонският министър председател съобщи също, че за идната година се възнамерява и разширение на листата с заболявания, за които е разрешено лекуване с артикули от канабис.

Той изясни, че тези законови промени ще насърчат нови вложения в страната, което са и нови работни места. 

Още през ноември Заев сподели, че  защото посредством тази мярка ще се развият действия в областта на услугите, които доста малко вземат участие в Брутният вътрешен продукт на Северна Македония. Според него с тази смяна ще се развият ресторантьорството и туризмът в страната. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР