Северна Корея вече няма нужда от ядрени и ракетни опити,

...
Северна Корея вече няма нужда от ядрени и ракетни опити,
Коментари Харесай

Ким Чен Ун закрива ядрения център: Северна Корея вече няма нужда от ракетни опити

Северна Корея към този момент няма потребност от нуклеарни и ракетни опити, разгласи държавният началник Ким Чен Ун, представен от международните организации.
Севернокорейският водач сподели, че считано от през днешния ден, страната му ще затвори своя полигон за нуклеарни тествания, ще спре да прави такива проби и ще приключи изстрелванията на междуконтинентални балистични ракети. Решението е било взето на съвещание на Централния комитет на ръководещата Корейска трудова партия през вчерашния ден.
Ким аргументира това решение с обстоятелството, че Северна Корея към този момент е проверила оперативността на нуклеарните си оръжия. Затова нямаме потребност от нови нуклеарни и ракетни опити и полигонът в северната част на страната извърши своята задача, сподели той, представен от bTV.
Това изказване бе публикувано от севернокорейската държавна осведомителна организация КЦТА и препредадено от южнокорейската Йонхап.
То пристигна на фона на засилената дипломатическа интензивност към Северна Корея.
Миналия месец Ким Чен Ун направи първата си публична аудиенция, откогато пристигна на власт през 2011 година – в Китай, където бе признат от президента Си Цзинпин. На 27 април Ким ще се срещне с южнокорейския президент Мун Дже Ин, преди историческа среща с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Датата и мястото на срещата с Тръмп още не са избрани, само че кардинално е решено тя да се състои при започване на юни.
По-рано тази седмица стана ясно, че при започване на месеца шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпейо, номиниран от Тръмп за държавен секретар, е посетил скрито Пхенян и се е срещнал със севернокорейския водач.
Доналд Тръмп приветства изказването на севернокорейския водач Ким Чен-ун. „ Северна Корея се съгласи да приключи всички Ядрени Опити и да затвори значим обект за (ядрени) опити. Това е доста добра вест за Северна Корея и за Света - огромен прогрес! Очаквам с неспокойствие нашата Среща на върха”, написа Тръмп в Twitter.

A message from Kim Jong Un: “North Korea will stop nuclear tests and launches of intercontinental ballistic missiles.”
Also will “Shut down a nuclear test site in the country’s Northern Side to prove the vow to suspend nuclear tests.” Progress being made for all!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 21 април 2018 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР