Северна Корея вече няма нужда от ядрени и ракетни опити,

...
Северна Корея вече няма нужда от ядрени и ракетни опити,
Коментари Харесай

Пхенян обяви край на ядрените опити и начало на икономическото развитие

Северна Корея към този момент няма потребност от нуклеарни и ракетни опити, разгласи водачът на комунистическата страна Ким Чен-ун, представен от международните организации. Страната ще затвори полигона си за нуклеарни тествания и ще приключи изстрелванията на междуконтинентални балистични ракети. Решението е било взето в петък на съвещание на Централния комитет на ръководещата Корейска трудова празненство.

Севернокорейският водач аргументира решението с това, че Пхенян към този момент е ревизирал оперативността на нуклеарните си оръжия.

“Затова нямаме потребност от нови нуклеарни и ракетни опити и полигонът е извършил своята задача “, сподели той.

“Северна Корея се съгласи да приключи всички нуклеарни опити и да затвори значим обект за нуклеарни опити. Това е доста добра вест за Северна Корея и за Света - огромен прогрес! Очаквам с неспокойствие нашата среща на върха”, написа американският президент Доналд Тръмп в “Туитър”.

През последния Ким Чен-ун демонстрира старания за разведряване на ситуацията на полуострова, откакто направи аудиенция в Китай, а по-късно посети концерт на южнокорейска поп група. На 27 април той би трябвало да се срещне с южнокорейския президент Мун Дже-ин, а по-късно и с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Срещата с Тръмп към момента няма точна дата, само че кардинално е решено, че би трябвало да се организира през юни.

В началото на април шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпейо се срещна скрито в Пхенян с Ким Чен-ун. Помпейо е номиниран за държавен секретар на Съединени американски щати.

Едновременно с това Северна Корея прогласи и развиването на стопанската система като съществена цел на страната. Трудовата партия на Корея, написа, че „ всички сили ще бъдат ориентирани в битката за строителството на мощна социалистическа стопанска система, уверено покачване на виталния стандарт на народа “.

Поради тази цел партията афишира, че е нужен мир на Корейския полуостров, удобна външна атмосфера и развиване на другарските връзки със прилежащите и другите страни по света.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР