Северна Корея вече няма нужда от ядрени и ракетни опити,

...
Северна Корея вече няма нужда от ядрени и ракетни опити,
Коментари Харесай

Ким Чен-ун: Северна Корея вече няма нужда от ядрени и ракетни опити

Северна Корея към този момент няма потребност от нуклеарни и ракетни опити, разгласи през днешния ден държавният началник Ким Чен-ун, представен от международните организации. Севернокорейският водач сподели, че считано от през днешния ден, страната му ще затвори своя полигон за нуклеарни тествания, ще спре да прави такива проби и ще приключи изстрелванията на междуконтинентални балистични ракети.

Решението е било взето на съвещание на Централния комитет на ръководещата Корейска трудова партия през вчерашния ден. Ким аргументира този трагичен поврат с обстоятелството, че Северна Корея към този момент е проверила оперативността на нуклеарните си оръжия. Затова нямаме потребност от нови нуклеарни и ракетни опити и полигонът в северната част на страната извърши своята задача, сподели той.

Това изказване бе публикувано от севернокорейската държавна осведомителна организация КЦТА и препредадено от южнокорейската Йонхап. " Ние в никакъв случай няма да използваме нуклеарно оръжие, в случай че срещу нашата страна няма нуклеарна опасност или провокация ", дава да се разбере Северна Корея. Тя ще концентрира " всичките си старания върху основаването на мощна социалистическа стопанска система и активизирането на човешките и материалните запаси на страната за внезапно повишение на виталния стандарт на (населението) ".

Северна Корея дава обещание да не предава нуклеарно оръжие и технологии на други страни. КНДР ще се причисли към световния развой на нуклеарно разоръжаване. Северна Корея, в сходство със своята нова тактика за развиване на социалистическа стопанска система, има намерение да засилва разговора с интернационалната общественост за отбрана на мира на Корейския полуостров и на цялата планета, се споделя още в изказването. То пристигна на фона на засилената дипломатическа интензивност към Северна Корея.

Миналия месец Ким Чен-ун направи направи първата си публична аудиенция, откогато пристигна на власт през 2011 година - в Китай, където бе признат от президента Си Цзинпин. На 27 април Ким ще се срещне с южнокорейския президент Мун Дже-ин, преди историческа среща с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, датата и мястото за която към момента не са избрани, само че кардинално е решено тя да се състои при започване на юни. По-рано тази седмица стана ясно, че при започване на месеца шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпейо, номиниран от Тръмп за държавен секретар, е посетил скрито Пхенян и се е срещнал със севернокорейския водач.

Съединените щати, Южна Корея и Япония обаче не престават да упорстват Северна Корея да се откаже от своята нуклеарна и ракетна стратегия, поради които Организация на обединените нации й наложи редица наказания. Дипломатическата интензивност бе предшествана от интервал на изостряне на напрежението и войнствена изразителност. Северна Корея разгласи, че е тествала сполучливо атомна бомба през септември, а през ноември - че е създала нова балистична ракета, в чийто обхват е цялата територия на Съединени американски щати. На този декор Тръмп и затворената комунистическа страна си насочиха заплашителни послания. Напрежението спадна сензитивно, откакто Ким възприе по-спокоен и спогодителен звук в новогодишното си обръщение и усъвършенства връзките на Севера с Юга.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР