Северна Корея съобщи в понеделник за нови осем смъртни случая

...
Северна Корея съобщи в понеделник за нови осем смъртни случая
Коментари Харесай

400 000 севернокорейци са с повишена температура

Северна Корея заяви в понеделник за нови осем смъртни случая и за още 392 920 души с " нараснала температура ", откакто предходната седмица за първи път призна, че се бори с зараза от COVID-19, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес. От обявените данни обаче не излиза наяве какъв брой от хората са дали позитивен тест за ковид.

Севернокорейският водач Ким Чен Ун управлява изключително съвещание на политбюро и подреди да бъде употребена армията за стабилизиране на доставките на медикаменти в Пхенян, оповестиха държавните медии. Експерти се притесняват, че вирусът може да опустоши страната, която разполага с лимитирани медицински доставки и няма стратегия за имунизация, съобщи Българска телеграфна агенция.

Правителството подреди да бъдат извадени медикаменти от националния запас, само че съгласно севернокорейския водач медикаментите не доближават навреме до аптеките. Затова Ким Чен Ун изиска армията да се намеси за стабилизиране на доставките. Държавната осведомителна организация КЦНА заяви, че Ким е посетил аптеки наоколо до река Тедонг, с цел да се запознае със обстановката. Той е открил, че аптеките не са добре оборудвани, не разполагат с задоволително складови пространства, а продавачите не носят уместно санитарно облекло.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР