Северна Корея съобщи, че отхвърля изцяло новата резолюция на Съвета

...
Северна Корея съобщи, че отхвърля изцяло новата резолюция на Съвета
Коментари Харесай

КНДР отказва да приеме новите санкции, наложени й от ООН


Северна Корея заяви, че отхвърля напълно новата резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за усилване на глобите против нуклеарната и ракетната стратегия на страната. От азиатската република допълниха, че даже я възприемат като "акт на експанзия, целящ дестабилизация на ситуацията на Корейския полуостров и региона". Това бе посочено в изказване на представителя на външното министерство на страната, оповестено в неделя от севернокорейската държавна организация ЦТАК от представителя на външното министерство на страната.

Северна Корея ще продължи да укрепва своята евентуална нуклеарна защита, и Съединените щати би трябвало да одобри обстоятелството, че Северна Корея няма да се откаже от тези оръжия. Това се показва в изказване, оповестено в неделя от организация СТК от представителя на външното министерство на страната.

"Ние ще продължим да укрепваме отбранителния си нуклеарен потенциал, с цел да отстраняваме нуклеарната опасност от страна на Съединени американски щати и да установим баланс на силите с тях", показва се още в известието на външонополитическото ведомство, което съобщи също, че повода Пхенян да развива нуклеарни оръжия е с цел да отбрани суверенитета и живота на жителите си от "изнудванията на империалистите в Съединени американски щати."

"САЩ не трябва да не помнят, че Северна Корея бързо се трансформира в стратегическа страна, способна да сътвори забележителна нуклеарна опасност против цялата американска територия. Ако Съединени американски щати желаят да живеят в сигурност, е належащо да се откажат от своята враждебна политика по отношение на КНДР. Те също би трябвало да се откажат от фантазиите си, че ще изоставим нуклеарните си оръжия", показаха в умозаключение от министерството.

БГНЕС напомня,че в петък Съветът за сигурност на Организация на обединените нации наложи нови наказания против Северна Корея, ограничаващи доставките на нефт, които са от изключително значение за нуклеарната и ракетната стратегия на Пхенян.

Новата резолюция на Секретен сътрудник на Организация на обединените нации не разрешава доставката на близо 75% от рафинираните петролни артикули за КНДР и поставя завършек на доставките на недопечен нефт. Както се прецизира това ще понижи потока от гориво под предходния таван, избран от Секретен сътрудник на Организация на обединените нации на два милиона барела годишно. Освен това новоприетата резолюция разпорежда и репатрирането на всички севернокорейски жители, които работят в чужбина до края на 2019 година /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР