Северна Корея изстреля две балистични ракети с малък обсег в

...
Северна Корея изстреля две балистични ракети с малък обсег в
Коментари Харесай

Северна Корея изстреля две балистични ракети в морето

Северна Корея изстреля две балистични ракети с дребен обхват в морето край източното си крайбрежие тази заран. Това заяви южнокорейската войска, представена от Ройтерс.

Ракетите са били изстреляни от провинция Северен Хванхе в 7:47 сутринта локално време. Те са прелетели към 370 километра. И двете ракети са паднали отвън изключителната икономическа зона на Япония.

Изстрелванията идват в миг когато американският самолетоносач USS Nimitz и корабите от съпътстващата го ударна група би трябвало да дебаркират във военноморска база на Южна Корея в югоизточния пристанищен град Пусан. Преди идването си самолетоносачът трябваше да провежда взаимни морски учения с южнокорейските сили край южното крайбрежие на Корейския полуостров.

Армията на Южна Корея " изрично осъди " повтарящите се ракетни изстрелвания на Севера като сериозна провокация, нарушаваща резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, и прикани за неотложно прекъсване.

Ние ще следим от близко другите действия на Северна Корея и ще поддържаме твърда позиция на подготвеност, основана на способността да отговорим преобладаващо на всевъзможни провокации, се споделя в изказване на южнокорейските сили.

Индо-тихоокеанското командване на Съединени американски щати съобщи, че последните изстрелвания не съставляват непосредствена опасност за личния състав на Съединени американски щати или техните съдружници. Ракетите обаче акцентират дестабилизиращото влияние на противозаконните оръжия за всеобщо заличаване и стратегиите на Пхенян за балистични ракети.

Северна Корея ускори военните си проби през последните седмици, което съгласно Пхенян е било ориентирано към упражняване на тактически нуклеарни офанзиви. Властите на Съединени американски щати и Южна Корея от близо година предизвестяват, че Северът може да извърши първия си нуклеарен опит от 2017 г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР