Северна Корея изстреля две балистични ракети с малък обсег към Източно

...
Северна Корея изстреля две балистични ракети с малък обсег към Източно
Коментари Харесай

КНДР изстреля поредни ракети

Северна Корея изстреля две балистични ракети с дребен обсег към Източно море в понеделник. Това съобщи " Йонхап ", като цитира изказване на армията на Южна Корея.

Обединеният началник-щаб сподели по-рано, че военните проучват елементи към следващия ракетен тест .

Тестовете са засечени в провинция Северна Хванхе, от към 7:50 часа сутринта локално време. Ракетите са прелетели към 370 километра, преди да се разпилян в морето.

Припомняме, че Северът остро стачкува против учението Ssangyong на Южна Корея и Съединените щати, което стартира предходната седмица. Ученията би трябвало да приключат идващия понеделник.
 КНДР нагнетява обвиняванията против Съединени американски щати и Южна Корея
КНДР нагнетява обвиняванията против Съединени американски щати и Южна Корея

Ученията били отговорни за нарасналото напрежение на Корейския полуостров

Президентът на Южна Корея Юн Сук-йел разгласи преди дни, че " ще се погрижи КНДР да заплати цената за безразсъдните си провокации ".

Тогава Пхенян разгласи, че е тествал подводен нуклеарен дрон, в допълнение към многочислените изстрелвания на ракети през последните седмици.

" Северна Корея напредва с нуклеарните си оръжия с всеки минал ден и прави ракетни провокации с невиждана активност ", акцентира Юн.

Той уточни, че южнокорейското държавно управление
Всичко за Вашата сватба
и войска ще укрепят фрапантно силите си поради нуклеарния и ракетния прогрес и провокациите на Северна Корея и ще затвърдят в допълнение съдействието в региона на сигурността сред Сеул и Съединените щати, както и сред Сеул, Съединени американски щати и Япония.

Отделно държавното управление на Република Корея прикани КНДР да погаси дълга си от 2007 година на стойност 80 млн. $ за доставки за леката индустрия.

През 2022 година КНДР организира рекорден брой ракетни тествания, а през актуалната година не престава провокациите си с изстрелването на близо 20 ракети при 10 обособени теста.
 Южна Корея ще накара КНДР да си заплати дълга за провокациите Обновена
Южна Корея ще накара КНДР да си заплати дълга за провокациите

След следващия оръжеен тест на Пхенян
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg