Северна Корея изстреля днес в морето край източния си бряг

...
Северна Корея изстреля днес в морето край източния си бряг
Коментари Харесай

Северна Корея изстреля две балистични ракети край източното си крайбрежие

Северна Корея изстреля през днешния ден в морето край източния си бряг две балистични ракети с дребен обхват , предадоха международните новинарски организации, като се позоваха на южнокорейски военни и японската брегова защита.

Японската брегова защита посочи, че два снаряда, за които се счита, че са изстреляни от Северна Корея, са паднали във води отвън изключителната икономическа зона на Япония.
Севернокорейските ракети са прелетели на височина 50 км и са имали обхват от към 370 км.



Южнокорейските военни настояват, че ракетите са били изстреляни от провинция Северен Хванхе в 7:47 ч. сутринта. Сеул осъди тестването като „ сериозна провокация “, която заплашва районния мир и нарушава резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Японският министър председател Фумио Кишида подреди да бъде събрана и оценена информацията за изстрелването, с цел да се подсигурява сигурността на японските самолети и кораби , оповестиха от кабинета му.

За седми път този месец Северна Корея изстрелва ракети, засилвайки военните си демонстрации в отговор на военните учения на Съединени американски щати и Южна Корея, отбелязва АП. В сряда Пхенян изстреля няколко крилати ракети, с цел да тренира тактически нуклеарни офанзиви. А в петък заяви, че е бил тестван нов нуклеарен дрон за подводни офанзиви.

Същевременно севернокорейският водач Ким Чен Ун предизвести, че взаимните военни учения на Южна Корея и Съединени американски щати би трябвало да спрат.

Съюзниците завършиха постоянните си пролетни учения, наречени " Щит на свободата 23 " предходната седмица, само че не престават да организират образования, в това число учения за десант с присъединяване на американски транспортен съд.

Пхенян от дълго време се възмущава от ученията на съдружниците, и твърди, че те са подготовка за инвазия в Севера. 

Южна Корея и Съединените щати настояват, че ученията са отбранителни.

Тази година Северна Корея е направила 11 тествания на балистични и крилати ракети в опит да принуди Съединени американски щати да я одобряват за нуклеарна страна и да договаря за анулация на глобите от позицията на силата. Миналата година страната извърши над 70 тествания на ракети, напомня АП.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР